Čak i najveće neznalice ih mogu gajiti sa lakoćom - 7 biljaka koje ne zahtijevaju mnogo pažnje

Svaka biljka zahtjeva određenu pažnju, ali postoje biljke koje zahtjevaju manje pažnje od drugih. 


Ako ste neko ko nema mnogo vremena koje bi posvetio cvijeću, a želi ga imati u svom domu, onda bi možda bilo dobro da izaberete neke od biljaka koje ćemo nabrojati u nastavku. Čak i najveće neznalice bi ih mogle gajiti bez puno muke. 

1. Kaktus; Kaktusi su biljke koje možda najlakše uzgajati jer njima zaista nije potrebno mnogo pažnje. Sve što im trebate obezbjediti je dovoljno svjetlosti i vlage. Postoji veliki broj različitih vrsta kaktusa i koju god da izaberete nećete pogriješiti. 



2. Sukulenti; Sukulenti su postali danas jako popularni, a jako ih je lako uzgajati. Ima ih u različitim bojama i veličinama. Jako je važno da ih ne zalijevate često jer oni u svojim listovima skladište vodu. Ovo je idealna biljka za one koji često znaju zaboraviti zaliti svoje biljke. 

3. Klorofit ili zeleni ljiljan; Ova biljka se jako dobro prilagođava svim uslovima, možda bolje od svih drugih biljaka. Sve što joj je potrebno je dovoljno svjetlosti i redovno zalijevanje. Čak i kada je zaboravite zaliti i kada primjetite da se počela sušiti, ova biljka se lako može oporaviti. 



Ono što je jako važno je da je ne smijete previše zalijevati. 4. Sanseverija; Sanseverija je takođe biljka koja je lako laka za gajenje. Ne zahtjeva posebnu njegu, a najvažnije je ne zalijevati je previše često. 5. Zamija; Ako u vašem domu nema dovoljno dnevne svjetlosti zamija je onda pravi izbor za vas. 

Zamija jako dobro opstaje u tamnijim prostorijama i odlična je za osobe koje nemaju mnogo iskustva u gajenju cvijeća. 6. Ehmeja; Ova sobna biljka je jednostavna za uzgoj. Ona potrebne tvari uzima iz vazduha, ne iz zemlje kao ostale biljke. 

Njenom korijenju je potrebno obezbjediti rastresiti tlo kako bi moglo disati. Nije je potrebno često zalijevati. 7. Krasula; Krasula je poznata i kao drvo novca i veoma je popularna biljka. Jako je lagana za održavanje. U svojim debelim listovima skuplja vodu pa ju nije potrebno često zalijevati.

Pokreće Blogger.