Ne dozvoli da te loša iskustva ubjede da ne postoji prava ljubav - Dozvoli sebi da budeš voljena

Bolje je biti sama nego biti sa toksičnim partnerom koji ne vidi i ne cijeni tvoju vrijednost. 


Boje je da budeš sama neko sa nekim zbog koga svako veče liježeš u suzama. Bolje ti je da budeš sama nego u vezi u kojoj više nema ljubavi. Nisi zaslužila da budeš sa pogrešnom osobom samo da ne bi bila sama. Biti sam nije tako loše, ali sve je ljepše u dvoje kada između njih postoji prava ljubav. 

To što si imala loše iskustvo u prethodnoj vezi ne znači da trebaš zauvijek da se odrekneš ljubavi. To ne znači da trebaš odustati od svakoga ko pokaže interesovanje za tebe iz straha da te ne povrijedi. Ne dozvoli da te jedna loša veza ubjedi da trebaš odustati od ljubavi. 



Ako upoznaš nekoga zbog koga ti je oko srca toplo u zbog koga osjećaš leptiriće u stomaku, daj mu šansu. Nemoj da žuriš, budi strpljiva. Ako vidiš da ti ne odgovara uvijek se možeš rastati od njega i krenuti dalje svojim putem. 

Ali ako dokaže da mu možeš vjerovati, ako te zaista poštuje i voli, daj mu šansu. Nisu sve veze toksične, nisu svi parovi osuđeni na loš odnos i ne završavaju se svi brakovi razvodom. Ne zatvaraj svoje srce pred nekim ko te želi zaštititi. 



Nemoj bježati kada upoznaš nekoga ko bi mogao promijeniti tvoj život na bolje. Ne moj dozvoliti da strah iz prošlosti staje na put tvojoj budućnosti. Nemoj dozvoliti da te loša ljubav ubjedi da trebaš ostati sama. Nemoj misliti da će se prošlost ponoviti i da su sve veze iste. 

Nemoj misliti da ne možeš biti voljena i da niko ne želi biti sa tobom. Ljubav je možda u tvojoj blizini samo moraš biti spremna kada ona dođe. Zapamti, zaslužuješ samo najbolje i ne dozvoli nikome da te ubijedi u nešto drugačije.

Možda nećeš odmah sutra upoznati svoju ljubav, ali možeš uživati u svom samačkom životu, samo nemoj bježati od ljubavi kada se ona pojavi. Nemoj dozvoliti da strah od ljubavi ugasi nadu u tebi.

Pokreće Blogger.