Visoka emocionalna inteligencija kod žena je važna za uspješan i srećan brak: 7 ključnih razloga

Žene koje imaju visoku emocionalnu inteligenciju su sjajni partneri. 


One dosta snalažljivije u vezi te im je lakše da se prilagode i nađu zajednički jezik sa partnerom. Žene sa visokom emocionalnom inteligencijom imaju srećne i uspješne veze, a sve iz razloga što neke stvari rade drugačije.

1. Dobri su slušaoci; Razgovor sa ženom sa visokom emocionalnom inteligencijom je uvijek ugodan jer njen partner uvijek može biti siguran da će biti saslušan. One znaju koliko je aktivno slušanje važno i posvetiće svu svoju pažnju partneru dok govori.



2. Jako su komunikativne; Njima je komunikacija u prirodi. Sposobni su podijelite svoja osjećanja, postave odgovarajuća pitanja i vodite odličnu raspravu. Slično njihovim vještinama aktivnog slušanja, njen partner može biti siguran da će ona voditi aktivan razgovor sa njim.

3. Postavljaju jasne granice; Ove žene znaju kada im nešto ili neko u životu ne treba i ne plaše se djelovati prema svojim potrebama. 4. Nisu perfekcioniste; Žene sa visokom emocionalnom inteligencijom daju sve od sebe da ne budu perfekcionisti. 



One znaju kada trebaju popustiti i daju prostora svom partneru. 6. Lako se prilagođavaju promjenama; Žene sa visokom emocionalnom inteligencijom su veoma snalažljive i jako prilagodljive. Lako će se prilagoditi svakoj promjeni čak i kada se ona desi iznenada. 

7. Dobro čitaju ljude i njihova osjećanja; Ove žene su sposobne osjetiti tugu čak i ako je kilometrima udaljena od njih. Isto tako mogu osjetiti i radost ili bijes. Mnoge žene sa visokom emocionalnom inteligencijom su često i empate, zbog čega jako dobro prepoznaju i osjećaju osjećanja drugih.

Pokreće Blogger.