Žena treba biti dobra, ali ne i naivna: 5 stvari koje pametna žena ne bi oprostila

Mnogi psiholozi smatraju da su povjerenje i opraštanje ključ uspješne veze. Međutim, da li treba oprostiti baš sve? 


Postoji određena linija preko koje žene ne mogu preći. Evo razloga zbog kojih žena nikada ne bi oprostila svom muškarcu:  1. Mnogo veliki razlog je kada muškarac pokaže odbijanje žene, kada je ona trudna i treba da se porodi. 

Ovakav razlog ne može nadomjestiti apsolutno ništa, ni pokloni, ni nježnost, baš ništa. Muškarac ako imalo poštuje ženu, nikada neće napraviti ovakakv korak. On bi trebao biti prvi koji će je podržati u potpunosti. Ako na to nije spreman, nema šta raditi u životu te žene. 



2. Razlog za razvod braka je ako vas muškarac ne podržava u najtežim životnim trenucima. Na primjer, žena se teško razboljela, potrebna joj je njega, posluženje, a muž se iznervira jer nema njemu ko da služi i pegla stvari. 

Supruzi je tada sve potpuno jasno i nema potrebe da razmišlja o daljnjem zajedničkom životu. Najbolje vrijednosti se pokažu u takvim teškim trenucima.  3. Ako žena doživi napad, na primjer na ulici, a njen muškarac odjednom nestane, da li je potrebno još bilo šta dodati? 



Kada nastanu neke teže situacije i problemi, na koga da se osloni ta žena, kada zna da će je partner ostaviti na cjedilu?  4. Pojedini muškarci žele da budete samo njegova. To je u redu kada se misli na vezu muškarca i žene. 

Međutim, oni zahtjevaju da napustite sve svoje prijatelje, da ne gradite karijeru, da se prepustite samo njemu. Svakoj ženi je potrebno da diše i ovo neće dozvoliti.  5. Nemate šta tražiti dalje u vezi ili braku, ako vam partner uništi važan datum u godini. 

Ukoliko napravi skandal na vašem rođendanu, zašto to ne bi uradio i na budućem vjenčanju? Obavezno ostavite osobu koja ne misli o vašim osjećanjima.

Pokreće Blogger.