Ljubav ne zna za ljepotu, ali zna za strast - Nije prava ljubav ako ne ispunjava 3 uslova

Kada se veza završi, lakše je reći da nije uspjelo nego prebrojati sve one dobre stvari koje su se desile u vezi. Kada se nalazimo na kraju jedne veze često vidimo samo one stvari zbog kojih se veza raspala.


U vezi bismo se uvijek trebali fokusirati na pozitivne stvari bez kojih ljubav i veza ne mogu opstati. Stručnjaci ističu da ne smijemo zanemariti ni ono negativno, ali da u ljubavi moraju postojati tri faktora koji čine ljubav pravom. 

1. Radost; Znate to kada to osjetite, a prepoznajete to kada vidite u drugoj osobi. Nema lažne unutrašnje radosti. Svi mi tražimo radost, kako u životu, tako i u odnosu sa drugom osobom. Ako se javi ogromna neravnoteža, nastaju problemi. 



Radost se lako prepozna. Prepoznate je po osmijehu i sjaju koji osoba nosi u očima. Ona se primjeti čak i iz velike udaljenosti. Kada jednom osjetite radost u drugoj osobi više ne možete bez nje. 

2. Mir; Svi se mi sa problemima i zastojima u životu suočavama na svoj način. Kada se pojavi problem u našem životu možemo reagovati ishitreno i stvoriti još veći problem, ili možemo zastati i razmisliti o svemu. 



Kada se pojavi problem u vašem životu morate ostati smireni kako se problem ne bi samo pogoršao. Ako je vaš partner osoba koja se smireno fokusira da nađe rješenje za problem, možda ćete imati veće šanse da pronađete unutrašnji mir uprkos svim problemima koji su vas zadesili. 

Zajedno biste trebali naći jednostavniji i mirniji način za rješavanje problema. To ponekad može da vam izazove frustracije i nervozu, ali i to je u redu. Ono što nije u redu je bespotrebno pojačavati hitnost problema. 

3. Strast; Šta vas drži budnim noću? Kako zamišljate svoj život izvan svakodnevnog života? Imate li ciljeve koji nadilaze vašu ulogu roditelja i supružnika? Ovo bi mogao biti trenutak da shvatite koje druge ciljeve možete sebi postaviti. Potrebni su vam veći ciljevi. 

Nazovite ih životnim poslom, hobijima ili strastima. Morate imati neke veće ideale i veće vizije za svoj život. Ne govorimo samo o strasti prema partneru već strasti prema životu. Jako je važno imati strast prema partneru, ali je isto tako važno imati ono nešto drugo prema čemu gajite strast i vaš partner bi to trebao da podržava. Inače sve pada u vodu.

Pokreće Blogger.