Nije rijedak slučaj da muškarac vara ženu čak i kad je voli - 6 razloga zašto mnogi to čine

Nije rijedak slučaj kada muškarac vara svoju ženu iako je voli. To što vas neko vara uopšte ne mora da znači da ne osjeća ljubav prema vama i da mu nije stalo do vas. 


1. Muškarci odvajaju fizičku vezu od emocionalne; Ovo nije razlog ili objašnjenje za nevjeru, ali je činjenica. Fizički postupci muškarca ne odražavaju uvijek njegove emocije i osjećanja. Varanje je za muškarce ponekad samo fizička želja. 

2. Strast u vašoj vezi je nestala; Ćak i kada se strast u vašoj vezi ugasi, to ne znači da je ljubav prošla. Muškarci jednostavno samo žele osjetiti uzbuđenje. Kada se nađe pred iskušenjem, muškarac vas može prevariti, ali to ne znači da će vas prestati voljeti. 



3. Nedostaje mu intimnosti; Možda već dugo niste intimno bliski pa je on odlučio da je potraži sa strane. Ako ste se na primjer posvađali i izbjegavajte fizičku intimnost, njega to nije briga. On to lako može naći sa strane. 

4. Bori se sa nesigurnošću; Ponekad se možemo osjećati beznačajno i nevažno čak i kada volimo. Ako muškarac upozna ženu pored koje se može osjećati sigurno i pored kojeg njegovo samopouzdanje raste, on je neće varati. Samo nesigurni muškarci i oni koji sumnjaju u sebe varaju. 



5. Ljubomoran je ili vas želi učiniti ljubomornom; U takvoj situaciji varanje je nezreo čin i to znači da vas ne voli. 6. Plaši se odgovornosti i ozbiljne veze; Čak i kada voli svoju partnerku muškarac je može varati jer se plaši odgovornosti koje nosi ozbiljna veza i na taj način je sabotira. Saznanje da može sve izgubiti mu uglavnom dolazi kasnije, kada možda bude i kasno.

Pokreće Blogger.