Bolje biti srećno razveden nego u nesrećnom braku - 7 lekcija koje sam naučila u lošem braku

Mnoge žene ne žele da se razvedu i ostaju u lošem braku jer se plaše da će ostati same ili su kratko u braku pa misle da će se stvari vremenom promijeniti. 


Dok sam bila u braku i ja sam se tako ponašala, ali sam vremenom shvatila da je bolje da se razvedem nego da budem u lošem braku. Naučila sam nekoliko važnih lekcija iako ni sama nisam bila svjesna da ih uči. 1. Dobar intimni odnos ne poništava sve loše stvari; Koliko puta ste samo čuli vašu prijateljicu ili neku rođaku kako se žali na svog muža ili momka, ali poslije kaže kako im odlično ide u krevetu. 

Znate šta? Nije važno da li je on dobar u krevetu, ako vas ne čini srećnom ili se ne odnosi prema vama sa poštovanjem, vremenom će vam taj odnos sa njim izazivati grčeve u stomaku. 2. Fizički izgled zaista ne znači mnogo; Sigurno vas je vaš partner mnogo privukao svojim fizičkim izgledom, ali koliko vas privlači sada. 



Koliko vam je privlačan kada galami, kada vas ignoriše ili kada vas krivi za svaku sitnicu. I onaj najatraktivniji muškarac može da postane neprivlačan kada vas čini da se osjećate bezvrijedno. 3. Novac zaista ne kupuje sreću; Mnoge žene ostaju u lošem braku jer ne žele da napuste finansijsku sigurnost koju imaju. 

Ja sam naučila da je mnogo bolje da odem da spavam u maloj garsonjeri mirna, nego da spavam u velikoj kući gdje se osjećam jadno. 4. Ne treba ostati u lošem braku zbog djece; Vaša djeca vjerovatno mnogo vole svog tatu, ali djeca su nevjerovatno osjetljiva na sve što ih okružuje. Svađe, tenzije, tišina sve to mnogo utiče na djecu i ona to primjete. 



Razvod može da učini da se djeca osjećaju nesigurno i potreseno, ali za kratko vrijeme mir u vašem domu i srećna mama će to da promijene. 5. Ne možete mnogo toga da promijenite; Naravno da treba da pokušate da promijenite stvari kod sebe koje nisu dobre za vaš brak, ali ne možete u potpunosti da se mijenjate. Ne možete se promjeniti do te mjere da budete nešto što niste i što ne treba da budete. 

6. Nije toliko zastrašujuće biti sam; Strah od nepoznatog, zabrinutost za to kako ćete platiti račune ili zamišljanje sebe da ćete biti usamljeni može biti zastrašujuće. Ali sve to nije toliko zastrašujuće kao ideja da život koji trenutno živite je jedini koji ćete ikada proživjeti. 

7. Imati svoj mir je zdravije; Biti sama ili sama sa svojom djecom poslije godina provedenih u braku vam se može činiti strašno i neobično u početku, ali stres od prilagođavanja je ništa kada uporedite stres koji vam je uzrokovao nesrećan brak. 

Biti sam ponovo nosi sa sobom neke probleme, možete biti pod stresom i imati loše dane, ali uz te stvari dolazi sreća i samopouzdanje koje nastaju stvaranjem novog sebe i novog života. Osjetićete mir u domu u kojem nema mjesta za svađe i rasprave.

Pokreće Blogger.