Sve je dozvoljeno ali u umjerenim količinama - Koja je tajna mladolikog izgleda Francuskinja

Broj lijepih i elegantnih žena starijih od 50 godina u Francuskoj je jednostavno zapanjujući. 


Ove žene bez problema nose suknje do koljena i izgledaju prekrasno, čak i ako im koža nije u idealnom stanju. One se ne boje godina i osjećaju se dobro u bilo kojoj dobi. Mnogi se pitaju koja je tajna njihove ženstvenosti i mladolikosti. Pročitajte u nastavku. 

1. Žena mora voditi aktivan život u bilo kojoj dobi. U Francuskoj je aktivan način života dio nacionalne kulture. 2. Humor je moćan antioksidanas. Poznati francuski sarkazam pomaže ženama da svoje godine ne gledaju kao dramu. Ni u jednom drugom jeziku nema toliko poslovica i izreka o aktivnosti i strasti zrelih žena. 



3. Hrana je jako važna. Francuzi vole uživati u hrani, ali za razliku od ostalih naroda, francuzi prednost daju kvalitetu hrane. Francuskinje jedu malo, ali kvalitetno. 4. Francuskinje u zreloj dobi sebi mogu priuštiti mnogo više. Jednom kada njihova djeca odrastu i osamostale se, Francuskinje daju prioritet same sebi. 

Posvećuju više pažnje sebi i trude se da uživaju u životu. 5. Njihov ormar postaje manji, ali skuplji. I naravno, kvalitetniji. Čak se i žene koje imaju prosječne prihode trude da sebi priušte neki kvalitetan komad garderobe, kvalitetne cipele i torbu. To je ono što njihov stil čini tako gracioznim. 



6. Razvijaju društveni život. Za razliku od žena u drugim zemljama, Francuskinje postaju sve aktivnije kako stare. Djeca i domaćinstvo ne trebaju toliko pažnje, pa je savršeno vrijeme za odlaske na zabave, večere sa prijateljima, izložbe i pozorište. 

7. Nose ono u čemu izgledaju dobro bez obzira na dob. Francuskinje svih dobnih skupina bez problema nose suknje do koljena ili uske traperice. U Francuskoj ne postoji ideja o "neprimjerenoj dobi" za određenu odjeću, a nije rijedak slučaj da majka i kći preferiraju odjeću iste robne marke. 

8. Intimni život nema dobnu granicu. U Francuskoj se smatra da nakon 40te dolazi druga mladost. Ovo može biti i dobro i loše. Sa jedne strane žene se osjećaju voljenije, a loša strana je što je mnogo više razvoda. 9. Sve je dozvoljeno, ali umjereno. Vino, kafa, hrana, zabava do kasno u noć. Sve je to dozvoljeno, ali sve treba imati svoju granicu.

Pokreće Blogger.