Elegancija ne smije biti upadljiva, već prozračna i jedva primjetna - Male tajne velikih dama

Prava dama neće histerično vikati i galamiti ako je slučajno na ulici neki automobil poprska vodom. 


Ona će jednostavno otići i obući na sebe suvu odjeću. Elegancija je nešto prozračno i jedva primjetno, a ako želite postati prava dama trebali biste znati nekoliko tajni. Budete li se pridržavali 7 tajni elegancije, svi će vas početi gledati drugim očima. 

1. Elegantna mlada dama je uvijek smirena; Elegantna žena je uvijek smirena i svjesna svake sekunde. To je zapravo njen način života. Takva žena neće lako izgubiti kontrolu i početi vikati na sred ulice. Ona zna kako da se kontroliše i ne dozvoli da je bilo šta iznervira. 



2. Elegancija je navika; Elegancija se može naučiti, moguće ju je "istrenirati". To je isto kao i učenje kako se probuditi u sedam ujutro ili naveče otići u kratku šetnju. 3. Prava dama zna kako da voli sebe; Prava dama se može opustiti, slušati tišinu i oduševljeno gledati u oblake umjesto u ekran telefona.

Takva žena voli sebe. Ona se ne opterećuje sa uspjehom drugih. Ona na svijet oko sebe gleda na pozitivan način i ne troši svoju energiju na nepotrebne stvari i ljude. 4. Zna kako privući pažnju muškaraca; Iako elegantna žena nije upadljiva, ona neće ostati neprimjećena i privući će pažnju suprotnog pola. 



Ona neće ostati neprimjećena, nije sramežljiva i uvijek zna kako sa zahvalnosti primiti kompliment. 5. Osjeća se ugodno u svojoj koži; Prave elegantne dame se osjećaju dobro u svojoj koži. Njima nije važno da imaju uzak struk i savršene proporcije, one zrače pozitivnom energijom i to je ono što ih čini šarmantnim i privlačnim. 

6. Ne djeluju prema pravilima; Prava dama ima svoja pravila i nije je briga šta drugi misle o tome. Ona živi život po svojim pravilima, ne po tuđima. Ona oblači ono u čemu se ona osjeća dobro, a ne ono što drugi smatraju da je prihvatljivo. Ona jednostavno živi život onako kako njoj odgovara.

Pokreće Blogger.