Dirljiv tekst jednog muškarca: Grlite svoju ženu češće - Ponekad joj je samo to potrebno

Naučio sam živjeti sa ženom. Bilo je potrebno mnogo vremena i strpljenja, ali sam uspio. 


Na primjer, nisam znao da ženska duga kosa nije samo rijetka ljepota koja se spušta niz njena leđa, to je ono što je čini ženstvenom. Svaki put kada sam želio leći malo bliže svojoj ženi morao sam se sjetiti da prvo moram skloniti njenu kosu sa jastuka, a zatim leći bliže njoj. 

To vremenom postaje navika. Nisam znao da, kada je loše volje i kada je neraspoložena, sve što joj treba u tom treutkuje jak, ali nježan zagrljaj. U mom zagrljaju bi se uvijek smirila i rekla mi šta je muči. Ovo je za mene bilo nešto novo jer kad se i sam osjećam loše sve što želim je biti što dalje od svih. 



Nisam znao da to što mi nikada ne traži pomoć ne znači da joj pomoć nije potrebna. Kada kaže "Mogu ja to" ili "Sama ću" ona u stvari traži moju pomoć. Ako svojoj ženi ne dopustite da podigne ništa teže od buketa ruža vremenom ćete vidjeti kako njeno loše raspoloženje nestaje i svaki dan ćete je vidjeti sa osmjehom na licu. 

Nisam znao da žena nije samo ljubavnica sa kojom dijelite postelju, kupatilo i kuhinjski sto. Ona je vaš najbolji prijatelj koji će vas uvijek saslušati i koji isto tako želi da je neko sluša. Zato slušajte svoju ženu, čak i kada samo ćuti. 



Žena nije tajna i na svako pitanje ćete dobiti odgovor samo ako budete pažljivi. Ona uvijek kaže šta joj treba. Uvijek! Kada muškarci kažu da ne znaju šta njihove žene žele, oni jednostavno ne žele znati. Nisam znao da u vezi nisam samo ja već ja na kvadrat. U vezi smo nas dvoje podjednako. 

Svako mora napraviti svoj korak dok se obe usne ne sudare. Ako stojite mirno, a drugi vam stalno dolazi u susret, najvjerojatnije ćete jednog dana ostati sami. Svako treba da napravi jedan korak, a osobi koja to ne želi nije mjesto u vezi. 

Nisam znao da se osjećanja ne nalaze u trbuhu, već u vrhovima prstiju kojima dodirujete ženu. To je kao da svirate harfu. Morate imatitalenat i svirati nježno i sa osjećanjima. Tako isto treba da dodirujete ženu.

Pokreće Blogger.