U Junu će 5 planeta biti retrogradno - Kakve promjene možemo očekivati u ovom periodu

U junu mjesecu će čak pet planeta u isto vrijeme biti u svom retrogradnom kretanju. Neke od njih mogu imati nepovoljan uticaj na naše živote, dok druge djeluju povoljno.


Ipak, svaka od ovih planeta, kada se nalazi u retrogradnoj fazi, može da donese određene komplikacije u naš život. Merkur, Venera i Mars spadaju u unutrašnje planete i kada se nađu u retrogradnoj fazi imaju veliki uticaj na naše živote. 

One se mnogo brže kreću kroz znakove i imaju tendenciju da imaju jači uticaj na kratkoročne aspekte našeg života. Što se tiče vanjskih planeta, Saturn, Uran, Neptun i Pluton, nihovo retrogradno kretanje često jedva da i osjetimo. To je zbog toga što se one sporije kreću kroz znakove Zodijaka i njihovo retrogradno kretanje traje duže. 



Retrogradni Pluton (27. aprila do 6. oktobra); Pluton je planeta stvaranja i uništavanja, planeta koja voli da kontroliše i ima moć. Ponekad je spreman poduzeti drastične mjere kako bi stvorio taj nivo moći. Kada Pluton postane retrogradan, on ima tendenciju da učini da strukture moći postanu očitije, jer se tipični Plutonov utjecaj obrće. 

To je posebno slučaj za ovu posebnu retrogradnost, jer Pluton retrogradira kroz autoritativnog Jarca . Pripremite se za dublje razumijevanje načina na koji kontrolišete i načina na koji vas kontrolišu. Retrogradni Saturn (23. maja do 10. oktobra); Mnogi astrolozi će vam reći da se retrogradnog Saturna ne treba bojati. 



To je zato što je Saturn planeta discipline, autoriteta, strukture i tradicije. Kada se Saturn kreće neopterećen retrogradno, ima tendenciju da vas izaziva i podstiče na naporniji rad i odrastanje. Dok je retrogradan, Saturn vam pomaže da malo odmorite od kritika i kontrole. 

Retrogradni Merkur (29. maja do 20. juna); Planeta Merkur ima najveći uticaj na naše živote naročito kada se nalazi u svojoj retrogradnoj fazi. Merkur je planeta komunikacije, kognitivnih funkcija i logike, a Merkur vlada i nad stvarima koje utječu na vaš svakodnevni život. 

Tokom retrogradnog Merkura, vaša sposobnost da se oslonite na stvari poput transakcija, transporta i tehnologije postaje izazov. Zbog toga se u ovom periodu se možete osjećati prilično neugodno i zbunjujuće. Kako se Merkur kreće kroz promjenljive Blizance možda će vam biti teže dovršiti projekte i efikasno komunicirati.

 Dobro razmislite prije nego što govorite. Retrogradni Jupiter (20. juna do 18. oktobra); Jupiter je ušao u znak Riba, pa je pokrenuo period saosjećanja, maštovitog istraživanja i ljubavi. Međutim, budući da će Jupiter ovog mjeseca postati retrogradan, utjecaj ovog slavnog tranzita postat će donekle suzdržan. 

Za to vrijeme započeće svoj stalni povratak u Vodoliju 28. jula, gdje će ostati do decembra. Zato dobro iskoristite ovih nekoliko dana koliko će Jupiter boraviti u Ribama. Retrogradni Neptuna (25. juna do 1. decembra); Neptun je planeta snova, fantazija i iluzija. 

Ova planeta teži da vas ubijedi da je nešto stvarno, čak iako je 100% izmišljeno. Ovo može biti prekrasna stvar ako se pokušavate povezati sa svojom kreativnošću, ali može biti i jako štetna. U ovom periodu morate držati oči širom otvorene i realno sagledati stvari.

Pokreće Blogger.