Svađe ne smiju postati jedina stvar koja vas veže: Zašto bih voljela da je moja veza završila prije

Svađali smo se i govorili jako ružne stvari jedno drugome, a kasnije se ponašali kao da se ništa nije desilo. 


Tako jednostavno smo poslije svake svađe nastavili sa našim svakodnevnim životom. Naše svađe su postane sastavni dio naše svakodnevnice, kao kad perete zube, doručkujete ili obavljate bilo koju svakodnevnu aktivnost. Naše svađe su postale naša svakodnevna navika. 

Ni jedno od nas nije bilo svjesno koliko su te svađe uticale na nas i kako su nas promijenile do neprepoznatljivosti. Sve te ružne stvari koje sam rekla kako bi se odbranila od tvojih uvreda su mi uništile dušu. Mrzila sam osobu kakvom sam postala, mrzila sam stvari koje sam rekla, mrzila sam kako sam se osjećala. Naše svađe su postale način naše komunikacije.



Svađali smo se i zbog najmanjih gluposti. Došli smo do te tačke da smo se jedva razumjeli i nismo činili ništa da to promijenimo. Razgovor je postao tako komplikovan i iscrpljujući jer smo tada iznosili ono najgore od sebe. Polako sam počela da mrzim to što sam postala kada sam pored tebe, jer kada sam bila pored tebe tada nisam bila svoja. 

Bila sam neko koga nisam poznavala, neko ko je sa lakoćom mogao izgovoriti riječi koje su mogle povrijediti druge. Nisam više željela biti takva, nisam željela život provesti živeći tako. Pokušala sam ponovo biti ona stara ja, ali svaki put kada bih to učinila ti si me smatrao slabom, pa sam svoju mekoću i dobotu zamijenila bijesom i hladnoćom. 



Nisam željela da moj život bude pun svakodnevnih rasprava, ružnih riječi, neprestanog vikanja. Željela sam da moj život bude pun ljubavi, ljepote, harmonije i mira. Svaki put kada sam odlučila da se ne borim, ti si me optuživao da odustajem od nas. 

Osjećala sam se zarobljeno i kao da je jedina stvar između nas i jedina stvar koja nas veže svakodnevne svađe. Nisam željela više povrjeđivati sebe, željela sam mir. Htjela sam da ono dobro u meni nadmaši ono loše. Došli smo do te tačke kada ni jedan poklon, ni jedna lijepa riječ ili gesta ne mogu vratiti one ružne stvari koje smo rekli jedno drugome. 

Možda nam je trebalo mnogo vremena da se prvo uništimo da shvatimo da smo trebali ovu našu vezu završiti mnogo ranije. Voljela bih da smo mogli otići prije nego što smo se pretvorili u ove grozne ljude kakvi smo sada. Želim da sačuvam bar onu mrvicu dobrog što je ostalo u nama, zato odlazim sada. Za sva vremena.

Pokreće Blogger.