Neispravni uređaji privlače negativne emocije - 4 stvari koje oduzimaju energiju iz vašeg doma

Umor, pospanost, malaksalos, loše raspoloženje su česti znakovi nedostatka energije. 


Ponekad nas naš dom i stvari koje se u njemu nalaze, mogu sprječavati da uživamo u životu, zbog toga bi se trebali riješiti svih onih stvari koje nam kradu energiju. Često čuvamo neke stavi i ne želimo ih baciti, a nismo ni svjesni da nam upravo neke od tih stvari kradu energiju. 

1.Stara odjeća; Stvari koje ne nosimo, ne samo da nam zauzimaju prostor i oduzimaju vrijeme za čišćenje, već postaju izvor negativnih emocija te u sebi nose negativnu energiju. Zbog toga je jako važno da se riješite svih onih starih stvari koje ne nosite. 



2. Cvijeće; Postoji veliki broj biljaka koje u dom privlače pozitivnu energiju, ali osušeno i vještačko cvijeće ne bi trebali držati u kući. Vještačko i osušeno sviječe krade energiju te oduzimaju sreću i radost u kući. 3. Pokloni; Pokloni ne daju uvijek pozitivnu energiju i ugodna sjećanja.

Stvari koje ste dobili na poklon, a koje vam se ne sviđaju ne biste trebali čuvati. Isto važi i za poklone koje ste dobili od ljudi koji u vama ne izazivaju pozitivna osjećanja. Takve poklone ili dajte nekome ili ih bacite kako bi se zaštitili od loših uspomena i spriječili odlijev pozitivne energije. 



4. Tehnika: Neispravni uređaji privlače negativne emocije. Sve kućanske aparate koji se ne mogu popraviti treba ukloniti iz kuće kako ne bi postali „proždirači“ pozitivne energije. Oni zatrpavaju prostor te ometaju i sprečavaju razvoj.

Stvari koje mogu naštetiti članovima vaše porodice ne smijete držati u kući i trebali bi ih se riješiti bez razmišljanja. U svom domu ne bi trebali čuvati ništa što u vama izaziva neugodne emocije. U vašem domu treba da se nalaze stvari koje daju dobru energiju i koje poboljšavaju vaše raspoloženje.

Pokreće Blogger.