Pismo muškarcima koje sam voljela i izgubila: Pogrešni nas uče da prepoznamo onog pravog

Svako od nas ima svoje prve prve simpatije, prve velike ljubavi i svoje prve pogrešne koji su nam slomili srce. 


Svaki od njih imaju jako veliku ulogu u našem životu i pomažu nam da izrastemo u osobu kakva smo dana. Svaki od njih na neki način obilježi naš život zbog čega sam ja odlučila da napišem po jedno kratko pismo za svakoga od muškaraca koji su prošli kroz moj život. 

1. Mojoj prvoj simpatiji: Imala sam svega šest godina kada sam se zaljubila i zbog tebe sam se crvenila u licu i osjećala se srećno svaki put kada bih se našla u tvojoj blizini. Bio si stariji od mene i uživala sam da te srećem po školskim hodnicima. Po prvi put sam osjećala da imam nekoga za sebe. 



Bila je to tako čista i nevina ljubav, tako ljupka i lijepa. Naši roditelji su se družili, išli smo zajedno na ljetovanja. Provodili smo mnogo vremena zajedno. Bila sam zaljubljena u tebe sve do svoje 12. godine. Možda si ti bio onaj pravi za mene, ali smo bili previše mladi da bismo to shvatili. 

2. Mojoj prvoj ljubavi: Imali smo 15 godina i ti si bio prvi momak koga sam istinski voljela. Opčinio si me nježnošću i pažnjom koju si mi posvećivao. Bilo je to nekako stvarno, mislili smo da smo već odrasli i bila sam uvjerena da će trajati vječno. 



Voljela bih da se naše ljubavi mogu sjećati samo po lijepim uspomenama, ali tu je bilo i suza koje ne mogu zaboraviti. Vjerovatno nikada nećemo saznati šta je kod nas pošlo po zlu. Uvijek ćeš biti moja tinejdžerska ljubav.Ništa,niko, nikada to neće promijeniti. 

3. Mom prvom muškarcu koji mi je slomio srce: Bio si takav narcis, tako sebičan, a opet tako šarmantan u isto vrijeme. Obožavala sam tvoje uvojke, tvoju neprestanu preplanulost, način na koji si se smijao zabacujući glavu unazad, poput malog djeteta. 

Predugo sam ostala u toj vezi i zbog tebe sam zapostavila svoju porodicu koja te, da budem iskrena, nije voljela. Pored mene si imao još jednu vezu, a ja ti nisam bila djevojka već ljubavnica. Još uvijek ne znam koja je bila moja uloga u tvom životu, ali to nije bila ljubav. 

Ipak, one trenutke koje sam provela pored tebe nikada neću zaboraviti. Gluposti koje smo napravili, vezu koju smo imali, hemiju i opsesiju.  4. Mom prvom pogrešnom: Kada sada sjedem i malo bolje razmislim, ne mogu se sjetiti ni jednog dobrog razloga zbog kojeg si mi se svidio. 

Bio si plitak, dosadan, ništa te nije zanimalo. Da se svijet oko tebe počeo raspadati ti ni prstom ne bi mrdnuo. Zašto sam bila sa tobom ni sama ne znam. Valjda je tada sve imalo smisla. 5.Mom prvom muškarcu za jedno veče: Onaj jedan sastanak na koji smo izašli je bio jednostavno savršen. 

Bila je to najkraća veza koju sam imala, a izgledala je tako savršeno. Kada sam bila sa tobom imala sam želju da provedem cijeli život sa tobom, a umjesto toga dobili smo svega 48 sati provedenih zajedno. Stvorili smo savršenu iluziju koja je završila jednako brzo kako je i počela. 

6. Mom dragom budućem gospodinu pravom: Čekam te od kada sam napunila 19 godina. I dalje ne odustajem od nade da ćes se jednog dana pojaviti. Da ćemo se samo pogledati i znati da je to to i da smo stvoreni jedno za drugo. 

Znam da postojiš tamo negdje, znam da si trenutno zauzet životom ili si možda u vezi, ali isto tako znam da ćemo se jednog dana ti i ja naći i da ćemo od prvog trenutka znati da smo stvoreni jedno za drugo.  Svaki prije tebe mi je pomogao da shvatim sebe, da odrastem, sazrijem i shvatim kakva ljubav ne treba da bude. 

Svi oni su me naučili šta treba da tražim u muškarcu i na šta nikada ponovo ne treba da pristajem. Sve to će mi pomoći da nađem tebe koji ćeš biti sve ono o čemu sam oduvijek sanjala. Zato vidimo se uskoro jer znam da će tada će sve imati smisla.

Pokreće Blogger.