Ne postoje jake žene - Postoje samo slabi muškarci

Jake žene jednostavno ne postoje. Sve je to maska, iluzija i obmana. 


Kako niko ne vidi da čak i najjači plaču i pokušavaju zaliječiti bolne rane koje se nalaze na njihovom srcu. Svi znaju reći "Ona je jaka, lako se nosi sa svime", a niko ne zna koliko nju boli, nažalost, niko to ne vidi. Niko ne zna koliko se njeno srce slama i koliko je drugi povjeđuju. 

Mnogi ih se boje. Zaobilaze ih ili im se dive, a ne znaju koliko boli one nose u svojim srcima. Ponosno hodaju izgubljene u gomili stranaca. Jake žene jednostavno ne postoje, postoje samo slabi muškarci. Postoje samo muškarci koji ne primjećuju slabost žene i koji ne razumiju zašto ona plače. 



Upravo zbog tih muškaraca one svoju bol kriju u sebi i ne pokazuju je nikome. Vjerujte mi, nema jakih žena. Postoje samo žene koje svoje slabosti dobro kriju iza maski. Skrivaju na stotine pukotina na svom srcu kojem su toliko potrebni toplina, ljubav i radost. 

Takvoj ženi je potreban samo taj jedan muškarac koji će ugrijati njeno srce . Pored koga će moći biti slaba i voljena, muškarac koji će grijati njene ruke i njeno srce kada dođu hladni dani. Jake žene jednostavno ne postoje. 



U njoj je skrivena ranjena duša koja samo čeka da se pojavi neko ko će joj jednim pogledom reći da ne mora više da bude jaka, da sada može napokon biti ranjiva i slobodna. Ne postoje jake žene, postoje samo one koje znaju dobro sakriti svoju ranjivost.

Pokreće Blogger.