Muškarac koji voli ne vrijeđa i ne ponižava: 8 razloga zbog kojih ga možete ostaviti bez kajanja

Ljubav je nešto što čini lijepim i osobu koja voli i osobu koja je voljena, ali ljubav može postati problem onda kada dopustite da vas ona povrijedi. 


Ljubav je beskrajni maraton tokom kojeg se neprestano suočavate sa preprekama, problemima i krizama. Ali jedno je kada se sa tim preprekama suočavate zajedno, a sasvim drugo je kada se morate samo suočavati sa svim preprekama koje vam se nađu na putu. 

Svaka žena koja poštuje sebe bi trebala bez kajanja i griže savjesti ostaviti muškarca koji radi sledećih 10 stvari. 1. Ignoriše vaše želje; U normalnoj vezi uvijek ima mjesta za kompromis. Ako počnete primjećivati da vaš muškarac u jednom momentu počne misliti samo na sebe, a vi se bojažljivo prepuštate njegovim hirovima i željama, tada je vrijeme da otvorite oči. 



Takva veza se ne može nazvati partnerstvom. 2. Kršenje obećanja; Muškarac koji vas voli će se uvijek truditi da održi svoje obećanje. Onaj koj često krši svoja obećanja vas ne voli i ne poštuje i nemojte očekivati da će se ikada promjeniti. 

3. Nepotrebno žrtvovanje; Žena i muškarac moraju imati svoja zasebna interesovanja. Naravno da je za ljubav potrebno nešto žrtvovati, ali niko vas ne smije uskovljavati i tražiti da prekinete raditi nešto što volite ili se prestanete družiti sa ljudima koji su vam dragi. 



4. Sramota; Vašem muškarcu je dozvoljeno da radi šta god želi dokle god vas on ne sramoti svojim postupcima. Ako se vi stalno morate izvinjavati svojoj porodici ili prijateljima zbog postupaka svog partnera, to znači da vas on ne voli i ne poštuje onako kako bi trebao. 

5. Ignorisanje; Izbjegava li vaš partner razgovore o ozbiljnim temama? To znači da nešto krije i da ga uopšte nije briga za vašu vezu. Muškarac koji voli će uvijek saslušati svoju ženu i neće dozvoliti da vas nešto muči i opterećuje. 

6. Strah; Ako postanete nervozni, često panični ili (još gore) osjećate stvarni strah od svog partnera to znači da je vrijeme da izađete iz te veze. U zdravoj vezi, ljudi koji se vole nikad ne doživljavaju ova osjećanja. 7. Uvrede; Muškarac koji vrijeđa ženu nije muškarac. 

Onaj ko voli nikada neće vrijeđati niti ponižavati ženu koju voli. Vrijeđaju i ponižavaju samo kukavice. Ni jeda žena ne zaslužuje da se neko prema njoj ponaša kao da je otirač za cipele. 8. Ljubomora i sumnja; Malo ljubomore u vezi ne škodi, ali ako je muškarac konstantno ljubomoran to bi moglo značiti da on možda skriva svoju nevjeru. 

Znate kako kažu "Napad je najbolja odbrana". Zato će radije napadati vas i optuživati vas za izdaju kako se njihova izdaja ne bi otkrila.

Pokreće Blogger.