Zapamtite, ništa u životu ne traje vječno - 5 osnovnih pravila karme koja vam mogu olakšati život

Zakoni karme nam govore da sva naša djela moraju biti plaćena te da je rezultat svake naše akcije prirodni proces koji utiče na naš život. 


Sve dobro što učinimo u životu će nam se vratiti, kao i ono loše. Ili ćemo biti kažnjeni ili nagrađeni za svoje misli i svoje želje. Svaka osoba je sposobna živjeti u harmoniji sa sobom i svijetom oko sebe, samo treba slušati Univerzum i ispunjavati njegove zahtjeve. 

1. Pravilo: Briga o okolini; Svako od nas je dio ovog svijeta i svako od nas ima misiju da ga sačuva zato se trudite da učinite ovaj svijet boljim mjestom. Briga o svijetu i okolišu će učiniti život ljepšim vama i vašim potomcima. 



2. Pravilo: Poniznost; U ovom svijetu smo okruženi različitim događajima i stvarima. Ono što moramo uraditi je vidjeti pozitivnu stranu svega. Negativnost nas može izjedati iznutra. 3. Pravilo: Razvoj; Vrijeme je prolazno i u njemu je sve neizbježno. 

Svijet se neprestano mijenja i neprestano se kreće. Morate shvatiti i prihvatiti da ništa ne traje vječno. Naučite se brzo mjenjati isto kao što se i vrijeme mijenja i uvijek ćete biti korak ispred. 4. Pravilo: Velikodušnost; Vježbajte suosjećanje, razumijevanje, strpljenje i empatiju. 



Te vještine će vam pomoći da učinite svoj život lakšim i pomoći će vam da zračite pozitivnom energijom. Ako se vi budete rudili da budete dobra osoba bićete dobar primjer svojoj djeci. 5. Pravilo: Inspiracija; Ostanite vjerni svojim snovima i svojim ciljevima i nikada nemojte odustajati od njih.

Nadahnite druge i nađite inspiraciju u drugima. Oni koji se uvijek trude da idu naprijed dobijaju sve.

Pokreće Blogger.