Ne isplati se biti dobar prema svima: Kako je muškarac testirajući moje granice uprskao našu vezu

Prije nekoliko mjeseci sam upoznala jednog muškarca preko društvenih mreža. Na prvi pogled se činio jako pristojan. 


Dopisivali smo se neko vrijeme nakon čega smo odlučili da se vidimo i upoznamo. Izašli smo u jedan jako lijep restoran i proveli smo jako lijepu veče. Ponudila sam da podijelimo račun na šta je on odmah pristao. To mi je na neki način odgovaralo, jer nisam željela da pomisli da sam jedna od onih djevojaka koje vole izlaziti na skupa mjesta i kojima muškarci sve plaćaju. 

Sledeći put kada smo izašli rekao je kako je zaboravio novčanik pa sam ja platila večeru. Ni to mi nije smetalo. Svakome se može desiti. Čak sam mu dala novac za taksi jer nije imao prevoz do kuće. Počela sam razmišljati kako bih sa ovom muškarcem mogla pokušati nešto ozbiljno nakon toliko vremena i niza nesrećnih veza, ali jedne večeri sam promijenila svoje mišljenje. 



Moj dječko me nazvao usred noći i rekao mi kako je u restoranu sa prijateljima, te da nije ponio novčanik pa ako mogu da dođem da im platim večeru i dam im novac za taksi. Nisam mogla vjerovati onome što čujem, samo sam rekla u redu, isključila telefon i legla da spavam. 

Nisam mogla vjerovati da neko može biti bezobrazan do te mjere. Nismo se dobro ni poznavali, a izašli smo svega nekoliko puta. Da me nazvao i zamolio me da pomognem njemu, naravno da bih otišla, ali nisam željela ljudima koje ne poznajem plaćati večere u skupom restoranu gdje je račun bio vjerovatno kao pola moje plate. Tu veče sam prekinula svaku komunikaciju sa njim. 



Nikada mu se više nisam javila niti sam odgovorila na njegove poruke u kojima se izvinjavao i molio da mu se javim. Kasnije sam shvatila da je on na neki način testirao moje granice da bi vidio koliko sam spremna ići i koliko će moći da me koristi. 

Ponekad ljudi pokušavaju manipulisati sa vama kada ste u vezi, moja je sreća što sam to prepoznala na vrijeme. Nemojte dozvoliti da vas bilo ko iskorištava, bilo materijalno ili emocionalno. Naučite spretno i na vrijeme da prepoznate manipulaciju i sasjecite je u startu.

Pokreće Blogger.