Ravnodušnost traži izgovor, a ljubav pronalazi put - 10 stvari koje mogu poljuljati i najjaču vezu

Niko vam ne može garantovati da će, kada se vjenčate, vaš brak biti dugovječan. Jednostavno ne postoji garancija za to. 


Ipak postoji način da održite svoj brak i učinite ga srećnim. Čak i najjači brakovi mogu pući ako se na njima ne radi i ako se obe strane ne trude da on uspije. U nastavku pročitajte nekoliko stvari koje biste trebali izbjegavati ako raditi ako želite da vaš brak opstane. 

1. Stalne pritužbe; Nemojte dozvoliti da stalne pritužbe i kritike na račun partnera postanu vaša svakodnevnica. Greške se mogu desiti svakome. Pokušajte stvari sagledati iz drugog ugla i razumjeti svog partnera. 2. Česte svađe; Svaki bračni par se može naći u situaciji da se ne slaže oko nekih stvari, ali ako se vi i vaš partner sve češće svađate čak i oko sitnica to nikako nije dobro. 



Pokušajte realnije sagledati stvari i razmislite da li su te stvari vrijedne svađe. 3. Ogorčenost; Nemojte se dovoditi u situaciju da postanete ogorčeni jedno na drugo. Ako ste se posvađali oko nečega pokušajte da se izvinite jedno drugome i riješite stvari razgovorom kada se sve malo slegne. 

Nema tog problema koji otvoren razgovor ne može riješiti. 4. Sebičnost u krevetu; Ako razmišljate samo o tome da vama bude lijepo i da samo vi uživate to nikako nije dobro. Oboje bi trebali uživati u tom činu i oboje bi se trebali jednako truditi da ono drugo uživa. 



Nemojte dozvoliti da vaš odnos postane jednoličan. 5. Distanciranje u javnosti; Kada partneri počnu da izbjegavaju jedno drugo u javnosti i kada izbjegavaju da idu zajedno na neke događaje to je jasan znak da njihova veza nema budućnosti. 

6. Nepredvidivost; Ako ste danas zaljubljeni preko glave, a sljedeći dan tonete u ledenu ravnodušnost, vaš se partner zbog toga može osjećati nesigurno i nemirno. 7. Pretjerana posvećenost; U redu je biti posvećen svom partneru i željeti da zadovoljite njegove potrebe, ali ne smijete zaboraviti na sebe. 

Niko ne želi pored sebe imati osobu koja je izgubila identitet. 8. Ravnodušnost; Ravnodušnost je poslednja stvar koju želite u svom braku. Kada jedan od partnera postane ravnodušan često povratka nema. Upamtite da ljubav uvijek nađe put, a ravnodušnost traži izgovore. 

9. Ćutanje; Ponekad je lakše čutati nego reći ono što vam je u mislima, ali kada se stvari počnu nakupljati može doći do pucanja emocija koje nije lako kasnije popraviti. Zbog toga je uvijek bolje odmah reći šta vam smeta i zbog čega ste nezadovoljni. 

10. Nedostatak intimnosti; Intimnost nije samo seksualna već i emocionalna. Partneri trebaju slušati jedni druge i održavati osjećaj zajedništva. Intimnost je važan dio svake zdrave romantične veze, a ako jedan od partnera ne misli tako njihova veza neće trajati.

Pokreće Blogger.