Tate nas uče da budemo jake i hrabre - Svaki otac bi trebao svoju kćer naučiti najmanje 5 stvari

Kod nas je prihvaćeno pravilo da su za odgoj ženske djece zadužene majke, a za odgoj dječaka očevi.


Odgoj djece je jedan jako odgovoran posao i svaki roditelj treba da ga shvati krajnje ozbiljno. Oba roditelja bi trebala podjednako biti uključena u odgoj i dječaka i djevojčica i tu ne bi trebalo biti podjela. Svaki otac bi trebao posebnu pažnju posvetiti odgoju svoje kćerke, jer on ne odgaja samo svoju mezimicu već buduću majku i nečiju suprugu. 

Zbog toga bi svaki otac trebao posebnu pažnju posvetiti odgoju kćerke i naučiti je neke jako važne stvari. 1. Naučiti je odgovornosti; Odgovornost je jedna od najbitnijih stvari koju svaki otac treba naučiti svoju kćerku kako bi ona izrasla u odgovornu i jaku osobu. 



2. Porodične vrijednosti; Svaki otac treba naučiti svoju kćerku da poštuje starije od sebe, prije svega da poštuje svoju majku i baku. To će najbolje postići tako što će se sa poštovanjem odnositi prema njima i biti svojoj kćerki dobar primjer. 

3. Ljepota; Otac je taj koji bi trebao naučiti svoju kćerku osjećaju za ljepotu. Ipak je on prva muška figura u njenom životu koja će joj pokazati kako da bude lijepa i ženstvena bez da pretjeruje sa šminkanjem i oblačenjem. 



4. Kuvanje; Mama je ta koja kćerku treba naučiti da kuva, a tata je taj koji će probati sve njene specijalitete i biti joj najbolji kritičar u tome. 5. Ljubaznost; Svaki otac koji želi da njegova mezimica bude ljubazna prvo treba da je nauči da vjeruje u sebe i ljude oko sebe. Naučite dijete da je svijet lijepo mjesto i ono će vidjeti ljepotu u njemu.

Pokreće Blogger.