Iz ugla jedne žene: I jakim ženama je potreban nekog da ih voli i pored koga će biti sigurne

Ja sam nezavisna žena koja se uvijek sama brinula o sebi. Imam posao koji volim, prijatelje za koje sam srećna što ih imam u svom životu i nevjerovatnu porodicu koja me podržava u svemu što radim. 


Volim biti sama i volim provoditi vrijeme u svojoj samoći. Ne bojim se da bi me neko mogao osuđivati zbog toga što nemam partnera jer smatram da ne postoji određena dob u kojoj bismo se trebali skrasiti. Ja sam od onih koji vjeruju da se svi trebamo skrasiti onda kada budemo spremni i onda kada smatramo da je za to pravo vrijeme. 

Moj život je moj izvor inspiracije, moji najmiliji su moja snaga i ja sam sama svoj izvor ljubavi. Ponosna sam na to da sam sve što sam postogla, postigla sama. Ja sam jaka i samostalna žena koja pred sobom ima jedno nevjerovatno putovanje, ali to ne znači da sam odustala od ljubavi. 



Možda trenutno nisam u fazi da tražim partnera, ali očekujem da će me ljubav jednog dana pronaći. Ne tražim nekoga ko će mi platiti račune ili ko će mi pripremiti doručak to mogu i sama. Ne tražim nekoga samo zato što se bojim da ću završiti sasvim sama ne bojim se toga. 

Ne tražim muškarca jer mi treba partner, tražim muškarca jer želim da se osjećam voljeno. Želim iskusiti ljubav, želim se vratiti kući osobi koja će željeti podijeliti svoj život sa mnom. Želim biti u zagrljaju osobe koja je spremna zaroniti u duboko u moju dušu i otkriti sve moje tajne, snove i strahove.



Želim zaspati pored nekoga ko će me držati za ruku bez obzira koliko je težak ovaj život i obećati mi da ćemo, bez obzira na sve, zajedno prevladati svaku prepreku. Želim se probuditi pored osobe čije će oči blistati onog trenutka kada sa mnom zamisli budućnost. 

Ja sam jaka žena koja se cijeli svoj život brine o sebi, ali to ne znači da me neko obori sa nogu i pokaže mi šta je prava ljubav. To ne znači da ću odustati od traženja osobe sa kojom ću moći provesti ostatak života. Ne treba mi neko da me zaštiti. 

Želim da me neko voli onako kako Sunce voli Mjesec. Ne treba mi neko da me spasi. Treba mi neko ko će mi biti najbolji prijatelj. Zbog toga nikada neću odustati od ljubavi.

Pokreće Blogger.