Predmeti za koje se vjeruje da štite od loše energije - Potkovica donosi sreću i štiti od loših ljudi

Vjeruje se da pojedini predmeti koje posjedujemo u našem domu mogu da nam budu jako dobra amajlija.


Neki od tih predmeta donose sreću, dok nas drugi mogu štititi od loših ljudi i zlih sila. Neke od tih predmeta svi mi već imamo u kući, a neke možemo veoma lako nabaviti. Na vama je da li ćete vjerovati u to ili ne, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko predmeta za koje se vjeruje da mogu donijeti sreću u dok i zaštititi nas od uticaja negativne energije. 

Jarebika: Svake godine uberite i unesite u kuću grančicu jarebike. Vjeruje se da u kuću u kojoj ima jarebuka neće udariti grom. Potkovica: Vjeruje se da će osobu koja nađe potkovicu pratiti sreća. Potkovica koja je okrenuta krajevima na gore donosi sreću, a ako su krajevi okrenuti na dole tjera novčane probleme, loše raspoloženje i zle ljude. 



Metla: Metlu svi imamo u kući, a vjeruje se da metla štiti porodicu od gubitka novca i sreće. Metla uvijek treba biti čista i okrenuta prema gore. Hvatač snova: Vjeruje se da hvatač snova može da otjera ružne snove, zle duhove i lošu sreću. 

Ako sami sebi napravite hvatač snova, njegova snaga će biti mnogo veća nego kada ga kupite. Crvena vrpca: Crvena vrpca je pored hvatača snova, još jedan talisman koji nam je došao sa istoka. Crvenu vrpcu je dobro objesiti ispred ulaznih vrata kako bi usmjerili energetske tokove u pravom smijeru, privlačili dobre i tjerali zle duhove. 



Lovorov list: Vjeruje se da je lovorov list veoma jaka amajlija za sreću. U kući u kojoj se nalazi lovor uvijek će vladati međusobno razumijevanje. Lavanda: Vjeruje se da lavanda štiti od negativne energie i štiti ljubavne parove od uticaja neželjenih i zlonamjernih osoba. 

Takođe se vjeruje da lavanda pospješuje oporavak bolesnih. Srebrna kašika: Vjeruje se da srebrna kašika normalizuje i stabilizuje protok energije. Od davnina se vjeruje da srebro tjera negativnu energiju. Srebrnu kašiku treba postaviti na jedno mjesto sa kojeg se neće često pomjerati.

Pokreće Blogger.