Ljubav se rađa i nestaje zbog sitnica - Velika je razlika između ljubavi i navike, naučute je prepoznati

Velika je razlika u tome kada ste sa nekim zato što imate zajedničku prošlost i zato što ga volite. 


Samo zato što sa nekim provodite mnogo vremena i što ste dugo zajedno ne mora da znači da se volite. Navike su zeznuta stvar. One su tanka granica između ljubavi i sigurnosti. Osjećati sigurnost pored nekoga i provoditi vrijeme sa njim nije isto što i imati jaku ljubav. 

Provesti život s nekim samo zato što vam se to čini ispravnim jer ste dugo zajedno su pogrešni razlozi. Na taj način se zadovoljavate sa bilo čim samo da niste sami, a zaslužujete mnogo više od toga da budete zaglavljeni u vezi sa pogrešnom osobom. 



Često se dešava da partneri prestanu da se trude jedno oko drugog. Prestanu ulagati u ljubav i romantiku te postaju jedno drugom navika. Neke veze se ne mogu popraviti, ali možemo izaći iz njih i pokušati pronaći novu vezu koja će nas učiniti srećnim i ispunjenim. 

Kada zaglavite u pogrešnoj vezi samo gubite vrijeme i energiju, a time što ste zaglavili u rutinu i naviku možete propustiti mnogo bolju osobu koja bi vas mogla učiniti srećnima. Ako se često preispitujete da li nastaviti dalje, vidite da nema budućnosti, zašto gubite vrijeme?



Ako je sva težina veze samo na vama, ako se samo vi trudite da vaša veza uspije, ako se pretvarate da ste srećni to znači da ste zaglavili u vezu koja je postala navika. Tu ljubavi više nema, nestala je odavno. Odlaganje onog neizbježnog neće učiniti prekid manje bolnim, ali će vam oduzeti više vremena. 

Dobijamo onu ljubav koju imamo hrabrosti tražiti i boriti se za nju. Razmislite o tome prije nego što odlučite ostati u vezi u kojoj nema ništa osim navike. Imajte na umu da kada prekinete jednu vezu to nije kraj. To je novi početak i nova prilika za jednu novu i srećniju vezu.

Pokreće Blogger.