Feng Shui principi bogatstva: Novčanik nikako ne smije biti prazan i trebao bi biti odgovarajuće boje

Feng shui je popularno istočnjačko učenje o protoku energije i privlačenju blagostanja. 


Takođe, može nam biti od velike pomoći privlačenju bogatstva i uspijeha u životu. Neki rituali bi vam mogli biti od pomoći da pokrenete energiju u svom domu i privučete novac te povećate svoje prihode. Odabir novčanika; Kada birate sebi novčanik obratite pažnju na njegovu boji. 

Najbolji izbor bi bio crveni, ali nećete pogriješti ni ako izaberete zeleni. Ono što nikako ne smijete uraditi jeste da ispraznite novčanik do kraja. Uvijek ostavite bar jednu kovanicu u njemu. Novčanik nikako ne biste trebali čuvati u spavaćoj sobi ili kuhinji. 



Bolje ga ostavite u dnevnu sobu ili hodnik. Obratite pažnju na vodu; Prvo što biste trebali uraditi u svom domu jeste osigurati da voda nigdje ne curi. Vodu bi trebali štedjeti i ne prosipati je uzalud jer bi i vaše finansije mogle oteći sa njom. 

Voda je važan element za privlačenje bogatstva zato bi bilo dobro da u svoj životni prostor postavite slike koje pokazuju vodu.  Amajlije za privlačenje novca; Feng shui zmaj će vam pomoći u donošenju odluka i u sklapanju novih poznanstava, dok će vam feng shui žaba donijeti sreću i novac. 



Dobro ih je staviti u hodnik ili u kancelariju u kojoj radite. Provjetravajte svoj dom; Na ovaj način ćete omogućiti nesmetanu cirkulaciju energije ne samo u sferi novca nego i u ljubavi i zdravlju. Potrudite se da svako jutro i svaku veče dozvolite da u vaš dom uđe bar malo svježeg zraka. 

Čistoća i urednost; Ako je vaš dom u neredu i haosu isto će se dogoditi i sa vašim finansijama. Nije dovoljno samo pridržvati se pravila i preporuka feng shuia. Ako ne održavate svoj dom urednim i čistim od njih nećete imati nikakve koristi. 

Energija može nesmetano da teče samo u čistom i urednom domu. Osobe koje žive u urednom domu će uvijek biti ispred ostalih. Riješite se starih i nepotrebnih stvari te svega onoga što vam ničemu ne služi. Posebnu pažnju obratite na hodnik i kuhinju. 

Hodnik je mjesto kroz koje energija ulazi u kuću i širi se u sve prostorije. Trudite se da u kuhinji nemate prljavog posuđa i da je sve na svom mjestu.

Pokreće Blogger.