On je varao mene a ja samu sebe - Bila sam slijepa i nisam vidjela šta mi se dešava ispred nosa

Prije nekoliko godina bila sam ludo zaljubljena u jednog muškarca. Stvari su veoma brzo postale ozbiljne i mislila sam da ću cijeli svoj život provesti pored njega. 


Kada sam saznala da me prevario bila sam slomljena, ali ono što mi se na početku činilo kao kraj bio je zapravo početak najboljeg poglavlja mog života. Osjećala sam se krajnje izdano kada mi je jedan moj prijatelj saopštio da me moj partner vara. Imala sam osjećaj da mi je neko isčupao srce iz grudi. 

Bila sam jako uznemirena i shrvana da nisam mogla ni zamisliti da bi to moglo da bude nešto pozitivno za mene. Kada sam saznala sve detalje njegovog varanja zaboljelo me je čak i jače nego samo saznanje da je varao. Lagao je da me voli dok se iza mojih leđa viđao sa drugom ženom. 



Mrzila sam njega što me varao i sebe što nisam mogla da ga zadržim. Osjećala sam krivicu i stalno sam razmišljala da li sam mogla to nekako spriječiti. Znala sam da moram prekinuti sa njim i o pomirenju nije bilo ni riječi. Bilo mi je potrebno mnogo snage da se zauzmem za sebe, da razumijem svoja osjećanja, da postanem srećnija, sigurnija u sebe i da živim bolji život. 

Njegova nevjera mi je pokazala da imam mnogo više snage nego što sam mislila da imam. Prvih nekoliko sedmica mi je bilo najteže, ali polako sam počinjala da razumijem sebe. Imala sam dovoljno slobodnog vremena da se posvetim sebi i da naučim da razumijem sebe i svoja osjećanja. 



Nakon što su početna bol i neugodna osjećanja prošla, pokušala sam pronaći razlog koji je doveo do kraja naše veze i njegovog varanja. Shvatila sam da našoj vezi nije bilo suđeno da traje. On je uvijek bio emocionalno distanciran, a ja sam bila zaslijepljena ljubavlju da bih to vidjela. 

Bila sam mlada i neiskusna u vezama te nisam znala kako jedna zdrava veza treba da izgleda. Naša veza nije bila zdrava, bili smo ljubomorni, nesigurni i nesrećni jedno sa drugim. Vjerovatno bismo i dalje bili zajedno da me nije prevario. Trebala je da se desi nevjera da bih ja napokon otvorila oči i vidjela kakav je on zaista. Da me nije prevario nikada ne bih smogla snage da raskinem sa njim. 

Možda bismo još uvijek bili zajedno i kovali planove za budućnost. Moj ulazak u svijet slobode me naučio ne samo da mogu da se izborim sa svim tim, već da mogu i da napredujem. Sada znam da ne sikada neću zadovoljiti sa nečim manje nego što zaslužujem, jer se ne bojim biti sama i znam na koji način da se brinem o sebi. 

Iako sam se plašila biti sama, shvatila sam da nema ništa ljepše nego znati uživati u društvu sebe same. Trebalo mi je mnogo vremena, ali se isplatilo.

Pokreće Blogger.