Bila nam je potrebna afera da shvatimo šta osjećamo - Imali smo opciju ostati ili otići zauvijek

U braku sam već pet godina i iako je moj život sada potpuno drugačiji nego na početku braka, prilagoditi se na novi život nije bilo lako. 


Brak sa mojim suprugom je bio ugovoreni brak. Iako nisam bila oduševljena sa tim u nedostatku opcija i pod pritiskom roditelja sam pristala da se udam za svog sadašnjeg supruga. Naše vjenčanje je bilo zakazano, a mi smo imali šest mjeseci da se upoznamo. 

To ni malo nije bilo lako jer smo živjeli u različitim gradovima. To je takođe bio period kada sam još uvijek pokušavala da prebolim raskid sa mojim prethodnim momkom. Bila sam u vezi sa njim četiri godine, ali smo se na karaju razišli zbog vjerskih razlika. 



Kada smo se vjenčali morala sam se preseliti u grad gdje je moj suprug živio. Nije mi bilo lako preseliti se u grad u kome nikada nisam bila i sa muškarcem kojeg nisam dobro poznavala. Vremenom sam se navikla na svoju novu porodicu, ali to još uvijek nije bio život o kakvom sam sanjala. 

Nakon tri godine braka moj suprug je morao poslovno otputovati u drugu državu gdje je trebao provesti godinu dana. U dogovoru sa njim oslučila sam da neko vrijeme provedem kod svojih roditelja. Po povratku u svoj rodni grad ubrzo sam naletjela na svog bivšeg. 



Nekako smo spontano počeli ponovo da se čujemo i povremeno smo izlazili na kafu. Stara osjećanja su se vrlo brzo vratila i počela sam polako da koračam u nevjeru. Ubrzo sam shvatila da stvari postaju ozbiljne i ako nastavim sa tim povrijediću ne samo njega i sebe, već i svog muža, svoju i njegovu porodicu. 

Kada se moj muž vratio sa puta odlučila sam sve da mu priznam. Između mene i mog bivšeg nije bilo nikakvog fizičkog odnosa, samo stare emocije koje su ponovo isplivale na površinu. Imali samo dvije opcije. Ostati u braku i pokušati pronaći nešto pozitivno u njemu ili zauvijek otići. 

Nije nam bilo lako da donesemo odluku, ali smo ipak odlučili da ostanemo zajedno i damo našem braku još jednu šansu. Počeli smo sve ispočetka, ovaj put onako kako treba i bez pritiska sa strane. Moj muž je počeo da mi se udvara i da me zavodi, na šta sam ja uzvratila. 

Sada nam je bilo mnogo lakše da razgovaramo jedno sa drugim jer nije bilo pritiska ni sa jedne strane. Jako se trudio da me razumije i da mi udovolji u svemu. Počela sam da mu se divim jer je imao tu sposobnost da zauzme svoj stav kada je smatrao da je u pravu. 

Ubrzo sam počela osjećati ljubav prema njemu i pojavila se strast za koju sam mislila da se nikada neće pojaviti. Naša veza je polako počela da poprima oblike braka koji je ovaj put bio vrijedan truda i čuvanja.

Pokreće Blogger.