Manje brinite, bićete srećniji i zadovoljniji - 80-godišnjak otkriva 5 tajni dugovječnosti

Proslavio sam 80. rođendan i još uvijek se osjećam energično, mlado i pun snage, ovako započinje svoj razgovor jedan osamdesetogodišnji doktor koji je proveo 55 godina baveći se medicinom. 


On ističe kako se već dugi niz godina bavi sportom i da mu čak i njegove mlađe kolege ne mogu stati na crtu kada su neki sportovi u pitanju. Ovaj osamdesetogodišnjak govori kako nikada nije kasno da promijenite svoj način života važno je samo da imate želju i volju. 

Podijelio je nekoliko jednostavnih stvari koje možete početi raditi odmah, a svaka od njih će povećati šanse za dug i zdrav život. 1. Hranite se zdravo; Mediteranska kuhinja, na primjer, je vrlo jednostavna, prirodna i povoljna. Ona uključuje puno svježeg voća i povrća, cjelovitih žitarica i zdravih masti. 



Pokušajte da izbjegavate brzu i prerađenu hranu te masnu i mnogo začinjenu hranu. U svoju ishranu obavezno uvrstite maslinovo ulje jer ono može da bude dobro za vaše zdravlje i spriječi neka oboljenja. 2. Ubrzajte metabolizam; Nedostatak fizičke aktivnosti i prekomjerna težina su glavni razlozi za karaći životni vijek. Veoma je važno da se krećete i budete fizički aktivni. 

Čak i samo 30 minuta šetnje dnevno može da bude od velike koristi za vaš organizam. Pokrenite svoj život, počnite se kretati još danas i nastavite u istom duhu do svoje stote. 3. Prestanite pušiti; Pušenje je jako štetno za vas i ono polako i neprimjetno narušava vaše zdravlje. Svako može, uz dovoljno želje i volje da prestane da puši, a to će odmah početi povoljno da utiče na vaše zdravlje.



4. Redovno posjećujte svog ljekara; Preventivni pregledi vam mogu pomoći da na vrijeme otkrijete neke probleme koji se jave i da se spriječe veće posljedice. Na taj način će se na vrijeme prepoznati i riješiti problemi, a to je ključ dugovječnog i aktivnog života. 

5. Vodite računa o svom mentalnom zdravlje; Važno je da vodite računa o svom mentalnom stanju jer se ti problemi ne javljaju preko noći. Naučite da se opustite i relaksirate to će vam pomoći da ublažite stres i smanjite napetost. Radite one stvari koje vas čine srećnima jer srećni ljudi žive duže.

Pokreće Blogger.