Mihail Labkovski: U životu nije važno kako izgledaš, važno je da imaš samopouzdanje

Samopouzdanje je jako važna stvar u životu, jer ako nemate samopouzdanja ostalo vam ništa ne vrijedi.


Samopouzdanje može nadoknaditi sve nedostatke koje imate. Može nadoknaditi ljepotu, obrazovanje, talenat, pa i šarm. Možeš biti najljepša žena na svijetu, ali ako misliš da si debela, imaš široke kukove ili veliki nos, sve ćeš odmah upropastiti. 

Ako žena nema dobar odnos sama sa sobom, ništa to ne može da joj nadoknadi, pa ni garderoba i šminka. Možeš imati završena dva fakulteta, ali ako smatraš da moraš još da se obrazuješ je ne znaš sve ono što moraš da znaš, to pokazuje da nemaš samopouzdanja. 



Bez obzira na znanje i obrazovanje koje imate, kada odete na razgovor za posao, neće primiti vas već nekoga ko je manje obrazovan od vas, ali vjeruje da sve zna i umije. Možda kuvaš najukusniju hranu za svoju djecu, vodiš ih kuda god požele ispunjavaš im sve želje. 

Ali i dalje misliš da si loša majka, samo zato što ti je svekrva jednom rekla tako. Ako te stalno proganja krivica zbog toga, sve ti je onda džaba. Sve što radiš neće se vrjednovati i tvoja djeca će osjetiti tvoju nesigurnost i nesreću. Ako želiš da tvoja djeca budu srećna, moraš i ti biti srećna. 



Pronađi vremena za sebe, vježbaj, odmaraj se, slušaj muziku, radi ono što voliš da radiš i šta te čini srećnom. Ako želiš da te drugi vole prvo ti moraš da voliš sebe. Voli sebe i vjeruj u sebe ako želiš da drugi vjeruju u tebe.

Pokreće Blogger.