Važna lekcija jedne bake: Izaberite osobu kraj koje će biti nemoguće voljeti nekog drugog

Izaberite osobu kojoj ćete uvijek biti jednako važni koliko i ona vama. 


Volite onoga ko će vam pružiti podršku u teškim vremenima, ko se neće plašiti da preuzme stvari u svoje ruke kada vaše klonu od umora. Volite onoga ko će ostati pored vas uprkos svim vašim unutrašnjim borbama i koji će vam pomoći da se izborite sa njima. 

Trudite se da nađete sebi osobu koja će biti u stanju da zatvori oči na vaše mane i koja će učiniti da vaša dobra strana sija u punom sjaju. Nađite nekoga ko će vas motivisati, ko će vas uvijek podsjećati koliko ste jaki u trenutcima kada se osjećate slabo. 



Volite onu osobu koja će biti vaš nepresušni izvor inspiracije za stvaranje novih misli i novih osjećanja. Volite onoga ko će poštovati vas i činjenicu da morate da se mijenjate i ko će vam pomoći da rastete kao osoba. 

Posvetite svoju pažnju onome ko će da vam se divi i ko će vas voljeti ne samo zbog onoga što jeste, već i zbog onoga što možete postati. Nikada nemojte da pristajete na manje od onoga što zaslužujete. Nikada nemojte da prestanete da istražujete sebe i svoje srce. 



Trudite se uvijek da rastete i da se brinete o svojim željama i potrebama. Ljubav će se pojaviti u vašem životu i procvjetati kada dođe pravo vrijeme za to. Tada će vam biti jasno zašto ste morali toliko dugo čekati da se ljubav desi u vašem životu.

Pokreće Blogger.