Koliko god izbjegavali sukob, on neće nestati - Ponašanja koja bi mogla voditi do prekida veze

Većina prekida bude iznenađenje za jednog od partnera i često su prekidi propraćeni sukobima, zbunjenošću i sumnjama. 


U mnogim slučajevima raskid se dešava u momentima kada između partnera još uvijek postoji ljubav. Možda ne tako jaka kao prije, ali i dalje postoji. Osjećanja mogu postati intenzivnija upravo onda kada se sve završi i javlja se praznina koju druga osoba može da ostavi u vašem životu. 

Uvijek je najbolje biti siguran, pogotovo ako zaista volite svog partnera i želite da veza dugo traje. Zbog toga je važno biti oprezan i ne dopustiti da određeni načini ponašanja pogoršaju odnos. Među njima su tri koja najčešće uzrokuju prekid ljubavne veze. 



Pretjerana kritika; Baš kao što na početku nema ničeka osim pohvala, mnogi parovi dođu do te tačke kada počinje da se dešava suprotno i kritiko postaju sve češće. Postoje i oni koji krive svog partnera jer ne ispunjava sva ona očekivanja koja ste imali od njega. 

Uvijek bi se trebali truditi da prihvatite svog partnera jer bi se na taj način mogli izbjeći mnogi problemi. Odbrambeno ponašanje; Ovo se obično dešava kada neki prethodni sukobi nisu riješeni. Svako se može naći u situaciji u kojoj bi trebao oprostiti, a ako se to ne desi može doći do situacija koje bi mogle uzrokovati veliku štetu.



Odbrambena ponašanja javljaju se čak i kada je jedno od njih dvoje vrlo nesigurno i razvija veliku zavisnost. Jedan od partnera se u ovakvoj situaciji može osjećati ugroženo i mogao bi mogao biti vječito ugrožen te razvijati neutemeljene osjećaje krivice. 

Izbjegavanje sukoba; Izbjegavanje sukoba također je odbrambeno ponašanje, ali se izražava na pasivan ili latentan način. Logika koja prevladava je ignoriranje problema kako ne bi došlo do rasprava, distanci ili, očito, prekida. Jedan od partnera se može ponašati pogrešno, nepromišljeno ili štetno za drugoga. 

Međutim, ovaj drugi ne govori ništa jer zna da bi to moglo dovesti do sukoba ili do kraja veze. Održavanje veze nije samo stvar naklonosti već je potrebno održavati vezu i suočavati se sa svim problemima koji se uvijek pojave.

Pokreće Blogger.