Ogovaranje olakšava svakodnevne brige i smanjuje stres - 10 Razloga zbog kojih žene vole tračati

Tračanje je omiljena zabava ženama širom svijeta i pomaže im da se riješe lošeg raspoloženja, da se opuste i riješe se stresa. 


Bilo da se radi o tihom razgovoru za vrijeme pauze na poslu, kasnog noćnog razgovora sa prijateljicom, žene uživaju da dijele novosti i saznanja o drugima. Postoji mnogo razloga zbog kojih žene uživaju u pikantnim detaljima iz života drugih ljudi. 

1. Daje im osjećaj pripadnosti; Tračanjem u stvari stvaramo povezanost sa drugom osobom i to znači da toj osobi vjerujemo jer joj povjeravamo neke tajne. 2. Stvaramo nova prijateljstva; Tračanje i djeljenje malih tajni nam pomaže u sklapanju novih prijateljstava, tvrde stručnjaci. 



3. Smanjuje stres; Ponekad kada čujemo loše vjesti o drugim ljudima počinjemo da se osjećamo dobro. Činjenica da je naš život bolji nego što mislimo nas čini srećnima. Kada na primjer čujemo da je neko dobio otkaz, nismo srećni zbog te činjenice, već zato što imamo osjećaj da se naš život kreće u dobrom smjeru. 

4. Pomaže nam da bolje proživljavamo svoja iskustva; Žene često imaju potrebu da podijele svoja iskustva sa drugom osobom. Tračanje nam pomaže da analiziramo detalje i ono što nam se trenutno dešava. 5. Pomaže nam da procijenimo osjećanja; Često nam je potrebna potvrda drugih kada nam neko napravi nešto loše. 



Mi zapravo ne tražimo istinu već samo potvrdu onoga što smo sami izjavili. 6. Olakšava nam svakodnevne brige; Kada nas neko uznemiri ili smo ljubomorni, ogovaranjem pomažemo sebi da stvari legnu na svoje mjesto. Ovo je primitivna tehnika da se lakše nosimo sa stvarima. 

7. Tračanje je odlična "stepenica za gore"; Ako se dobro i precizno izvede, ogovaranje nam može biti odličan oblik samopromocije i može unaprijediti naš poslovni status. 8. Ogovaranje je naučena karakteristika koju uočavamo u drugima i koju preuzimamo kako bismo se sami bolje osjećali. 

Već do srednje škole svi naučimo kako tračanje može biti veoma zabavna aktivnost. 9. Olakšava ženama definisanje odnosa sa drugim ženama; Žene vole detaljno razgovarati o svemu što se trenutno događa u njihovoj vezi, a dobra trač partija daje im tu priliku. 

10. Ogovaranje u nama može probuditi osjećaj krivice; Ovde se ne radi o onom osjećaju krivice koji nas može proganjati danima, već o tome da nešto ne bismo smjeli reći, ali to ipak kažemo. Ogovaranje je jedna od malih životnih radosti kojih ne želimo da se odreknemo.

Pokreće Blogger.