I jake žene se umore od svoje jačine - Dok je svi gledaju kao jaku i stabilnu, ona se raspada

Nisam željela biti ovakva žena, ali sam silom prilika postala istrošena i izgubljena. 


Nisam željela nikoga da povrijedim, pa sam kroz teške izbore i slatke idealizacije postala žena koja se pita da li će se jednog dana pojaviti neko ko će biti tu za mene, kao što sam ja bila za druge. Umorna sam od toga da moram uvijek da budem jaka, da moram svima da budem sve i da držim sve pod kontrolom. 

Možda griješim, ali najveća ironija je što me svi vide kao jaku ženu, kompletnu i sposobnu, a ja se, dok me oni gledaju takvu, gušim iznutra. Trudim se da budem jaka uprkos svemu. I onda kada mi se oči napune suzama, a ramena padnu, kažem sama sebi da će sve biti u redu. 



Pokušala sam biti jaka i prije nego što sam shvatila da tako zovu žene kao što sam ja. Jake, nezavisne i samostalne. Na ovom svijetu ne postoji ni jedna žena koja ne želi pomoć, kojoj nije potreban neko na koga se može osloniti, žena kojoj je potreban muškarac koji će da se brine o njoj. 

Ne mislim finansijski, to me ne brine. Želim muškarca koji će da me zagrli svojim snažnim rukama i koji će me držati u svom zagrljaju kada dođu teški dani i oluje. Ne želim više da se pretvaram da sam jaka jer sve češće to nisam. 



Predugo sam išla kroz život i pretvarala se da sam jaka dok se u meni sve raspadalo. Sada odustajem, ali ne zato što mislim da sam pogriješila, već zato što sam naučila. Ne želim više da budem ona nepogrešiva žena koja sve može da uradi bez greške bilo da se radi o poslu ili drugim stvarima. 

Ne mogu više sa osmjehom na licu da glumim kako mogu sve. Sve što želim je da pored sebe imam nekoga ko će mi pomoći. Nije poenta lagati sebe i glumiti da si nešto što nisi, dok to ne postaneš već da budemo ono što želimo i da smo spremni onda za to da se borimo. 

Nisam slaba, ali je ponekad i onim jakima potreban neko više nego što bi bio potreban drugima. Potreban mi je neko mrvicu jači od mene. Neko ko će me poljubiti tamo gdje boli, neko ko će me zagrliti i reći da će sve biti u redu. Potreban mi je neko ko će me podsjetiti da ne moram biti jaka sve vrijeme.

Pokreće Blogger.