Da je vašem partneru stalo do vas, ne bi spavao pored druge žene - Priča jedne ljubavnice

Da mi je neko rekao prije godinu dana da ću završiti sama sa dvoje djece u svojim tridesetima, rekla bih mu da nije normalan. 


Prije tačno godinu dana, bila sam žena koja je imala sve. Dvoje prelijepe djece, divan dom i dobrog čovjeka i oca svoje djece pored sebe. Moj život je bio u savršenom ritmu, ali je nešto nedostajalo. Kada sam rodila drugo dijete počela sam da se osjećam nekako drugačije. 

Postala sam nezadovoljna i počela sam da mrzim osobu u kakvu sam se pretvorila. Vremenom sam postala veoma usamljena i nesrećna. Konstantno sam tražila potvrdu od svog muža kako izgledam, da li sam lijepa te da li sam dobra majka, ali je nisam dobila. 



Naša ljubav je blijedila, a naša svakodnevnica se svela na razgovor o djeci i njihovom odgoju. A onda se pojavio on. Bio je moja srodna duša, neko pored koga sam se osjećala ispunjeno. Razgovarali smo o svemu i bio je pun razumijevanja za mene i moje probleme. 

Jednog dana kada sam ga pogledala vidjela sam u njemu ljubav svog života. Razumio me je kao niko do sada, voljela sam ga svim svojim bićem, ali postojao je samo jedan problem, bio je u braku isto kao i ja. Razgovarali smo o svemu, o zajedničkoj budućnosti. 



Odlučila sam da se razvedem od čovjeka sa kojim sam dijelila dobro i loše deset godina. Razvod je prošao bez teških riječi i u roku od sva mjeseca bila sam razvedena žena. Nisam se mnogo brinula zbog toga jer sam znala da me moja sreća čeka, bar sam tako mislila. 

Često sam sa svojim novim partnerom razgovarala o našem zajedničkom životu sa djecom, željela sam da i njegova djeca provode što više vremena sa nama, a on da je jednog dana došao i rekao da ne može da se razvede. Rekao je da ne može to da napravi svojoj ženi i svojoj djeci. 

Čovjek kojeg sam neizmjerno voljela i za koga sam mislila da je moja srodna duša je otišao od mene. Nestao je iznenada iz mog života kako se i pojavio. Ispala sam naivna klinka kojoj je srce slomljeno na hiljade dijelova. Sve to što sam proživjela me učinilo jačom. 

Sada se borim za sreću svoje djece. Svjesna sam da sam napravila ogromnu grešku u svom životu, ali isto tako znam da zaslužujem da ponovo budem srećna i neću se smiriti dok ne nađem svoju sreću.

Pokreće Blogger.