Ne bojte se ženskih riječi - Plašite se njenog ćutanja

Žena nije samo vaš partner u vezi i vaša ljubavnica, ona je i vaš najbolji prijatelj. 


Ona je jedna od rijetkih osoba u vašem životu koje žele samo najbolje za vas, koje vam mogu reći gdje griješite i koje bi vam mogla otkriti gorku istinu. Ona je ta koja je uvijek vjerovala da u vama postoji nešto dobro i koja je pokušala da vas spasi od onog lošeg. 

Nadala se da će moći da vas nadahne da postanete bolji čovjek, da će vas njena ljubav promijeniti. Borila se za vas čak i onda kada je to značilo da se bori protiv sebe i bila je spremna za vas pomjeriti planine čak i onda kada vi niste bili spremni za nju pomjeriti ni prst. 



Davala je sve od sebe, a nije tražila ništa zauzvrat. Uvijek je imala strpljenja da vam objasni u čemu griješite, ali umjesto da cijenite njen trud vi ste je iznevjerili. Odrastao muškarac bi trebao da zna šta radi, njemu nije potrebno ništa govoriti, ispitivatiga i pratiti svaki njegov korak. 

Jednog dana toj ženi će sve dosaditi, umoriće se od svega. Ostaviće vas, otići i neće se vraćati. Tek tada ćete shvatiti da ste pogriješili prema njoj i nedostajaće vam sve ono što vas je prije nerviralo. Jednog dana njene riječi će se pretvoriti u tišinu. 



Tada više nećete imati nekoga ko vas strpljivo čeka da dođete kući, nekoga ko će se brinuti o vama. Neće više biti propuštenih poziva niti dugih poruka. Neće više biti one koja vam je pravila ljubomorne scene jer se plašila da vas ne izgubi. Nema više suza, nema više drugih šansi. 

Jednog dana ova žena će prestati da traži opravdanje za vaše loše ponašanje i više neće imati vremena za vaša lažna obećanja. Više se neće brinuti ni o čemu, shvatit će da niste vrijedni njenih briga. Tek tada ćete shvatiti da je više nije briga, da je bol koju ste joj nanijeli ugasila ljubav koju je osjećala prema vama i pretvorila je u ravnodušnost. 

Tek tada ćete shvatiti da je sve gotovo i da je potrebnija ona vama nego vi njoj. Tek kada se njene riječi pretvore u tišinu znaćete da ste zauvijek nestali iz njenog srca i da se tu više ništa ne može promijeniti.

Pokreće Blogger.