Svi muškarci varaju - rekao mi je otac: Rečenica koja je itekako uticala na moj ljubavni život

Sjećam se kao da je juče bilo. Moj otac je sjeo pored mene i rekao mi da svi muškarci varaju, a to je uključivalo i njega. I on je varao moju majku i to više puta. 


Sjećam se da sam ga i ja par puta uhvatila u tome. Ta rečenica mi je ostala urezana u sjećanju i to je nešto što je itekako uticalo na moje odrastanje i moj ljubavni život. To je razlog zbog kojeg mi je uvijek bilo teško da vjerujem muškarcima sa kojim sam izlazila i što nisam vjerovala u pravu i iskrenu ljubav. 

Ne znam da li su svi muškarci vječite varalice, kakav je bio moj otac ili je kod nekih to samo prolazna stvar. I dok sam se uvijek trudila da nađem pravog muškarca, ispostavilo se da su svi oni bili isti kao moj otac. Svaki od njih je imao neki razlog zbog koga me je varao. 



Budući da sam odrasla u takvom toksičnom načinu razmišljanja često u svakoj vezi u kojoj sam bila predviđam upravo ono najgore, što se na kraju i desi. Svaki muškarac u mom životu je varao. Počevši od mog oca, djeda i sa jedne i sa druge strane, pa do mojih partnera. 

Valjda mi je suđeno da budem okružena samo varalicama. I svi oni su me naveli da vjerujem da je moj otac bio u pravu i da svi muškarci zaista varaju. Voljela bih da mogu da se riješim ovog uvjerenja i da mogu da postanem neka nova ja koja se nada da će naći muškarca koji će da me voli i koji nije kao moj otac. 



Nažalost, bojim se da je to osjećaj koji nikada neću moći osjetiti. Ma koliko se trudila da ne mislim tako, rečenica koju mi je rekao moj otac kao djevojčici od 12 godina je mnogo uticala na moj život. Bez obzira na ovo moje negativno razmišljanje koje mi je usađeno još kao djevojčici vjerujem da ću jednog dana naći pravog muškarca. Valjda se u moru onih koji varaju nalazi poneki koji je vijeran.

Pokreće Blogger.