Mislio je da može da me ima kada god poželi - prevario se: Ja sam svoju lekciju naučila

Sinoć sam dobila poruku od bivšeg. Bila je već prošla ponoć i već sam bila zaspala. Sigurno je bio negdje vani sa društvom, malo se zanio i ponijele su ga emocije. 


Sigurno se sjetio šta je imao i šta je izgubio. Sigurno se sjetio nas. Vjerovatno je mislio da ću mu odmah odgovoriti. Vjerovatno je mislio da još uvijek jedva čekam njegovu poruku samo da bih imala priliku da razgovaram sa njim. Mislio je da ću istog momenta otrčati do njegovog stana kao što sam znala raditi ranije. 

Sigurno je bio toliko siguran da ću pogaziti svoj ponos i ovaj put i otrčati njemu. Ali ne, ovaj put to neće biti tako. Nisam više ona stara ja koja je čekala njegove poruke i trčala njemu kada god je on to poželio. Nisam više ona stara ja koja je išla preko sebe samo da bi udovoljila njemu. 



Nisam više ona stara ja koja ga je ludo voljela i koja nije dobila ništa zauzvrat osim poniženja i razočarenja. Bio je tako neoprezan prema mojim osjećanjima, lagao je i varao kada god je to mogao, a ja sam mu uvijek opraštala. Ali ne više. Naučila sam lekciju. 

Napravila sam greške koje u su me skupo koštale i više ne želim da ih ponavljam. Jednom mi je bio važan i pogazio je moju ljubav. Sada nema povratka. Gledam u svoj telefon i pitam se da li je samo malo više popio ili je toliko očajan i ima obraza da mi piše nakon svega što mi je napravio. Nakon što me je toliko povrijedio. 



Sigurna sam da će jednom shvatiti koliko je bola nanio nekome ko ga je bezuslovno volio, a čiju ljubav nije znao da cijeni. Ja jesam samo žena, ali mogu se nositi sa tim, čak i kada boli. Znam od čega sam sazdana i znam da zaslužujem više od njega. Zaslužujem više od njegovih laži, sebičnosti, mirisa tuđeg ženskog parfema na njegovoj jakni i ponoćnih poruka zbog krivice i pića. 

Od mene neće dobiti ništa više. Nisam više ona koju može da ima kada god poželi. Sada sam dovoljno jaka da kažem da je prekasno za sve i da nastavim dalje sama i bez njega.

Pokreće Blogger.