Kako smo od idealnog para došli do razvoda - Jedna stvar je bila dovoljna da sve padne u vodu

Upoznali smo se prije petnaest godina i odmah smo se zaljubili jedno u drugo. Svi su smatrali da smo savršen par. Voljeli smo se i bila sam sigurna da ništa neće moći da poljulja našu vezu. 


Godinu dana poslije vjenčanja smo dobili prvu bebu, kroz dvije godine došla je još jedna. Dogovorili smo se da ja napustim posao i ostanem kod kuće jer je njegov posao cvjetao. Ni u najgorim snovima nisam mogla da sanjam da bi nešto loše moglo da se desi, do jednog dana. 

Rekao mi je da je prihvatio jedan projekat u inostranstvu koji je trebao da nas finansijski obezbjedi. Rekao je da ga neće biti jedan duži period. Prihvatila sam to jer sam mislila da želi najbolje za našu porodicu. Spakovala sam ga i ispratila na put, a onda se dogodilo ono najgore. 



Ni traga, ni glasa od njega danima. Pokušala dam da nađem opravdanje za njegovo nejavljanje, ali ga nije bilo. Na kraju sam nazvala firmu u kojoj je radio gdje su mi saopštili da ga nisu poslali nigdje van zemlje da radi i da je nedavno dao otkaz tamo. Bila sam u šoku. 

Uskoro sam saznala da me je ostavio u dugovima. Sa hipotekom i bez novca sa dvoje male djece, a on je sa ljubavnicom pobjegao u drugu zemlju. Od zajedničkog prijatelja sam saznala da je njegova porodica znala za sve i niko nije htio ništa da mi kaže, niti mi je neko od njih ponudio neku pomoć. 



Moja porodica mi je pomogla, dala nam je krov nad glavom. Pomogli su mi oko dugova koje je ostavio iza sebe. Najteže mi je palo što se nije udostojio ništa da mi objasni. Nije imao ni malo pristojnosti da mi kaže, samo se pokupio kao najveća kukavica i otišao. Nije ga bilo briga ni za našu djecu. 

Nakon nekog vremena sam dobila papire za razvod. Advokat mi je savjetovao da ih potpišem kako bi izbjegla do kraja života da vraćam njegove dugove. Razvod vam nije uvijek stvar izbora, ponekad vam je on nametnut. Ja nisam htjela razvod, ali mi je on nametnut, neko drugi je izabrao za mene. 

Od zajedničkog prijatelja sam saznala da je stvorio novu porodicu negdje daleko. Da je po treći put postao otac jer mu je njegova ljubavnica rodila još jedno dijete. Nastavila sam sa svojim životom, ali se još uvijek psihički nisam oporavila od svega. Neki kažu da sam preživjela što niko nije, ali ja sam samo jedna od onih koja je gledala kako se njen život ruši zbog neke druge žene.

Pokreće Blogger.