Postoje žene koje i u srećnom braku varaju - Zašto je afera bila najbolja stvar koja mi se desila

Nikada nisam mislila da bih mogla da se upustim u vanbračnu aferu dok se nisam upustila u vezu sa bivšim partnerom. Udata sam i imam jedno dijete sa svojim mužem i nas dvoje imamo veoma lijep brak. 


Moj suprug je brižan otac, veoma dobar supružnik i ravnopravan partner. On je beznadežni romantik sa velikim srcem. U zadnje vrijeme je provodio veoma malo vremena kod kuće. Kako je radio u inostranstvu nedostajao mu je dom, ali bi pri svakom povratku kući bio preumoran da bi mogao sa nama provesti kvalitetno vrijeme. 

Navikla sam se na njegovu odsutnost. Najviše mi je nedostajao naveče. Nedostajalo mi je društvo i razgovor sa odraslom osobom. Na njegovo insistiranje pošla sam sa njim da ga ispratim na aerodrom i po izlasku sa aerodroma naletjela sam na njega. 



Pogledi su nam se sreli činilo mi se da taj trenutak traje cijelu vječnost. Prekinuo je tišinu pozdravivši me. Stajali smo tu nekoliko trenutaka i onda sam mu ponudila da popijemo kafu u obližnjem kafiću. Sjeli smo i ja sam mu ispričala sve što mi se desilo u životu od kada smo se zadnji put vidjeli. 

Očajnički sa željela da znam šta se dešava u njegovom životu. Naša romansa je trajala pola godine ali je završila jer mu je bilo potrebno više vremena i nije želio da se veže. Osjećala sam se iskorišteno. Tišina koja je vladala nekoliko narednih dana me jako uznemirila. 



Na kraju mu više nisam uzvraćala pozive i blokirala sam njegov broj. Ubrzo nakon njega ja sam upoznala svog supruga i udala se za njega. Činilo mi se kao da smo moj bivši i ja nastavili tamo gdje smo stali. Jedan sastanak je vodio ka drugom i nisam bila ni svesna, a već smo vili ljubavnici. 

Probudio je u meni osjećanja koja sam odavno zaboravila, koja moj muž u meni nikada nije probudio, a nije ni pokušao. Činilo mi se da je ova afera najbolja stvar koja je mogla da mi se dogodi. Ni sama ne znam kuda će ova afera da me odvede i koliko će da traje. 

Možda je moj bivši samo prolazni putnik na aerodromu, a moj suprug avion koji će me uvijek sigurno odvesti kući. Ponekad ste svjesni da neka situacija nije dobra, ali je svejedno želite. To je strast koja vas pokreće.

Pokreće Blogger.