Kako sam izvukla muža iz ruku ljubavnice: Na jednostavan način sam vratila njegovu naklonost

Vjenčali smo se jako mladi, odmah poslije škole. Jako smo se voljeli, ali je naša ljubav počela da se gubi nakon rođenja djece i brojnih problema koji su nas zadesili.


Gotovo da nismo ni razgovarali i sve smo manje pažnje posvećivali jedno drugome. To naše ponašanje i problemi koje smo imali su doveli do toga da je moj muž našao ljubavnicu. Često smo razgovarali o razvodu, pa ovo saznanje nije izazvalo nikakav bijes i ljutnju u meni, ali je zato izazvalo ljubomoru. 

Bila sam ljubomorna na njega i na tu djevojku i nisam željela nikome da prepustim ljubav svog života. To mi je otvorilo oči i željela sam da mi se moj muž vrati, zato sam odlučila da se borim za njega. Nisam mu rekla da sam saznala da ima ljubavnicu, ali sam odlučila da promijenim nešto kod sebe. 



Prvo sam promjenila frizuru, zatim garderobu, počastila sam sebe i jednim skupim parfemom. Vidjela sam da je moj muž to primjetio, ali nije pridavao neku važnost mojoj promjeni. Tada sam shvatila da treba da preduzmem neke ozbiljne korake ako želim da ga pridobijem nazad. 

Odlučila sam da jedan vikend izađem sa prijateljicama, a mužu sam rekla da idem na neki događaj i da ne znam kada ću se vratiti. Naravno nisam mu rekla ni gdje se taj događaj održava ni sa kim idem. Otišla sam sa prijateljicama u bioskop, zatim na piće u obližnji kafić. 



Ostatak večeri smo šetale gradom kako bi se što duže zadržala. Dan ranije sam odlučila da kupim jedan muški parfem koji sam malo poprskala po odjeći prije nego što sam došla kući. Malo sam razmazala ruž i ušla u kuću. Bilo je prilično kasno kada sam došla kući, a moj muž je još uvijek bio budan. 

Odmah je primjetio da sam dobro raspoložena i osjetio je muški parfem. Gledao je u mene sav bijesan i crven u licu, ali ništa nije rekao samo je otišao da spava. Sledeći dan je bio rezervisan cijeli dan i ljut, nikada ga nisam takvog vidjela.

Kada sam se uveče počela spremati da idem na kafu sa prijateljicama, zabranio mi je da idem. Sledeće jutro je ustao prije mene i čekao me sa kafom u kuhinji. Želio je da razgovaramo o našem braku i o nama. Nakon dugog razgovora zaključili smo da oboje želimi da spasimo naš brak. 

Na veoma jednostavan način sam uspjela da izvučem muža iz zagrljaja druge žene i daću sve od sebe da joj se više nikada ne vrati.

Pokreće Blogger.