Bake su uvijek pametno govorile - Udajte se zbog novca i na kraju bi vam samo on mogao ostati

Mnoge naše bake nisu bile obrazovane, neke su bile i nepismene, ali su znale da daju savjete zbog kojih biste mogli da se zamislite. One su mnogo toga prošle zato je dobro poslušati neki njihov savijet.


"Godine prolaze u jednom treptaju oka, zato se nemoj udavati mlada, živi život punim plućima i uživaj u njemu. Radije se udaj zbog novca, na kraju bi ti mogao samo on i ostati. Pokušaj da ne uzimaš sve previše ozbiljno. Čak i ako ti se u nekim trenucima život čini beznadežan, pokušaj da se nasmiješ. 

Uvijek se trudi da što više vremena provodiš sa svojom djecom, jer ćeš se jednog dana probuditi i oni će biti odrasli ljudi. Ako ti se desi da imaš osjećaj da si se umorila od života, stani, duboko uzdahni i opusti se. Razmisli o svemu, uživaj u svemu što voliš i što ti je važno.



Zapamti da imaš samo jedan život. Zato nemoj dozvoliti sebi da se jednog jutra probudiš i shvatiš da nisi postigla ništa o čemu si sanjala cijeli život. Nemoj slijepo slijediti svačiji savjet. Ako ti je potreban savjet potraži ga od nekoga koga poštuješ zatim ponovo sve izvaži pa tek onda donesi odluku. 

Nauči da cijeniš svaki trenutak u životu i svaku i najmanju sitnicu jer je to najveće zadovoljstvo koje možemo sebi priuštiti. Znaj da ljubomora uništava vezu zato vjeruj svojoj drugoj polovini, jer ako ne možeš vjerovati njemu, kome ćeš. Najvažnija osoba u tvom životu je upravo ta osoba koja je pristala dijeliti svoj život sa tobom, imaj to na umu.



Vodi računa o svom zdravlju, jer svaku povred koju dobiješ u mladosti, osjetićeš je ponovo u starosti. Čak i ako misliš da si je u potpunosti izliječila. Nikad ne možeš znati koliko dugo ćeš živjeti, zato pazi na svoje zdravlje u mladosti, trebaće ti u starosti."

Pokreće Blogger.