Nesvjesno sam natjerala muža da me više ne voli - Tek nakon razvoda sam shvatila svoje greške

Moj muž je nakon dvanaest godina braka odlučio da treba da se razvedemo. Nisam bila ni malo iznenađena tom njegovom odlukom, jer kad malo bolje razmislim u našem braku odavno nije bilo ljubavi. 


Shvatila sam da sam odavno ugasila ljubav u našem braku, a mom mužu nije preostalo ništa drugo nego da se pomiri sa tim i nastavi dalje sam. Nisam mu polazivala koliko ga cijenim i da sam mu zahvalna, smatrala sam da to nije potrebno, da on to zna. 

Smatrala sam da nakon 12 godina zajedničkog života nije bilo potrebno da mu laskam. Htjela sam da moj brak bude kao u filmovima. Tražila sam od njega da me vodi u duge šetnje, da me sluša dok mu satima prepričavam šta sam radila taj dan, dok je on samo htio da pročita novine. 



Jednostavno ga nisam prihvatala onakvog kakav jeste. Vremenom je naš intimni odnos postao rutima, ali samo meni. On se zaista trudio, dok sam se ja samo trudila da ispunim bračnu dužnost. Kad god sam imala neki problem zvala sam njega. 

Smatrala sam da treba da mi se nađe pri ruci kad god mi je potreban. Nisam ni primjetila kada sam počela da ga zovem zbog svake sitnice koju sam mogla i sama da riješim. Prestala sam da ga gledam kao muškarca, nisam primjećivala ako bi se udebljao ili smršao. 



Nisam primjećivala nikakvu promjenu na njemu, zbog čega se on pored mene osjećao nevidljiv. Javljala sam se na njegov telefon, odgovarala na njegove poruke i nisam vidjela ništa loše u tome. Uvijek sam krivila njega za sve što nam se dešava u braku, a nikada nisam preispitivala sebe. 

Ja sam znala od svega da napravim dramu i znala sam da to mrzi, ali sam mislila da mene voli više. Mislila sam da on može da mi čita misli, znali smo se toliko dugo i mislila sam da me dovoljno poznaje da zna šta mislim. Onda je samo jednog dana odlučio da ode. 

Bila sam šokirana, napravila sam mu strašnu dramu i odlučila da ne može to da uradi. On je bio odlučan i razveli smo se. Tek nakon razvoda sam shvatila da sam nesvjesno ugasila njegovu ljubav prema meni. Prestala sam ga voljeti kao muškarca i kao muža. Čekala sam kao i uvijek da on sve riješi, a nije mi ni palo na pamet da malo preispitam sebe i zavirim u svoju dušu.

Pokreće Blogger.