Pogriješili smo obadvoje - Ja sam mislila da ćeš se promjeniti, a ti si mislio da nikada neću otići

Ko god je bio upućen u našu vezu znao je da si ti taj koji je od nje napravio pakao. Povrijedio si me, ali dijelom sam i ja sama kriva za to. Ne, ja tebi nisam učinila ništa loše, samo sam bila jadna. 


Jedina moja greška koju sam napravila je bila ta što sam vjerovala da ćeš se promjeniti. Pored tebe sam izgubila godine života čekajući da se dogodi čudo koje se nikada nije dogodilo. Ostala sa i nadala se da će se nešto promijeniti. Svaki put kada si se loše ponašao prema meni ja sam mislila, a je to samo loš period i da će proći, čak i onda kad si mi jasno pokazao da ti je svejedno. 

Pravdala sam te sa tim da ne znaš da izraziš svoja osjećanja. Uvjeravala sam sebe da sam ja tvoja ljubav i da ne možeš da živiš bez mene jer se ni ja nisam mogla zamisliti ni sa kim drugim osim sa tobom. Uvjeravala sam sebe da ćeš jednog dana da shvatiš kako se ponašaš prema meni i da ćeš se promijeniti.



Da ćeš shvatiti kako više nisam srećna i da ćeš pokušati da me usrećiš. Svakog dana sam očekivala da ćeš se promjeniti i pretvoriti u čovjeka kojeg zaslužujem, da ćeš pokazati svoju dobru stranu i pokazati da sav moj trud nije bio uzaludan. Ali ne krivim tebe jer mi nikada nisi dao razlog da tako mislim i nikada mi nisi dao nadu da će se bilo šta promijeniti.

Trebalo mi je vremena da priznam sebi kako ti nisi osobakoja će da mi uzvrati ljubav i trud. Najgore mi je bilo kada sam shvatila da si ti sve to znao i mislio si da možeš sa mnom da radiš šta želiš i da te nikada neću prestati voljeti. Mislio si da imaš takvu moć nada mnome da me ništa što uradiš neće natjerati da odem.



I ja sam sama mislila da te nikada neću ostaviti i da ću vječno da se zadovoljavam mrvicama tvoje ljubavi i pažnje. To je bila tvoja greška, to što si vjerovao da ću uvijek biti uz tebe. Otišla sam i ostavila sam te u prošlosti. Nakon svih tih godina koje sam provela pored tebe napokon sam skupila snage i prestala spašavati naš odnos koji je očigledno davno osuđen na propast. 

Napokon sam te vidjela onakvog kakav zaista jesi. Počela sam više voljeti sebe i napokon sam stavila sebe na prvo mjesto. Bilo je veoma teško izbaciti te iz svog srca i iako sam mislila da to neću moći uspjela sam to da učinim. Nisi ni pokušao da me zadržiš, jer nikada nisi ni mislio da bi mogao da me izgubiš.

Pokreće Blogger.