Jedina stvar koju muškarac treba znati: Voli svoju ženu onako kako želiš da bude voljena tvoja kći

Vjerovatno najbitnija i najteža stvar koju svaki muškarac treba da nauči svoju kćerku jeste da joj pokaže kako jedna žena treba da bude tretirana. Svaki muškarac bi trebao da voli svoju ženu onako kako bi želio da njegova kćerka bude voljena. 


Sama pomisao da će vaša mala djevojčica jednog dana imati dječka vas vjerovatno izluđuje. Taj mali anđeo kojeg ste toliko pazili i čuvali će veoma brzo da odraste i vjerovatno prvi put da se zaljubi, a ta pomisao za svakog muškarca može da bude zastrašujuća. 

Dobra stvar u svemu tome je da joj vi uvijek možete pokazati šta vaša mala princeza treba da očekuje od muškarca. Veze i brakovi znaju biti veoma teški i to je nešto što će vaša mala djevojčica jednog dana morati da otkrije. To je izazov za sve, uključujući i one osjetljive, dobronamjerne i dobrodušne. 



Najbolja ali i najteža stvar koju svaki muškarac može da napravi za svoju kćer je da joj pokaže kako žena treba da bude tretirana. Svaki muškarac treba da voli svoju ženu onako kako želi da njegova kćerka bude voljena. Ona će pod uticajem filmova, časopisa, društvenih mreža i svojih prijatelja naučiti šta je to ljubav, ili će bar misliti da je naučila. 

Velika vjerovatnoća je da će ono što doživi izvan svog doma biti daleko od stvarne i prave ljubavi. Samo muškarac je taj koji može da se izbori protiv toga i da dobrim tretiranjem njezine majke i pokazivanjem ljubavi njenoj majci, pokaže i svojoj maloj princezi kako izgleda prava ljubav. 



Ako je ne naučiš ti kod svoje kuće niko drugi neće. I danas, i sutra i svaki sledeći dan poštuj njenu majku. Drži je za ruku kad god imaš priliku i poljubi je kada god možeš. Smij se sa njom, gledaj je, slušaj pažljivo.

Otvori joj vrata, potakni njeno samopouzdanje i cijeni sve što ona radi. Ohrabri je kada joj treba hrabrosti, suosjećaj sa njom kada treba podršku, idi sa njom u avanture i govori joj kako je lijepa. Tvoja kćerka obožava svoju majku, ona je očarana njome. 

Veza između majke i kćerne je toliko jaka i isprepletena kao da žive paralelan život, a tvoje razumijevanje svega toga će ti pomoći da shvatiš da je tvoj odnos sa svojom ženom veći od vas samih. Najveći dar koji muškarac može da pokloni svojoj kćerki je da voli njenu majku.

Pokreće Blogger.