Kad muškarac odluči da ode on će to učiniti ma koliko se trudili da ga zadržite

Nisam željela da se razvedem od svog muža iako su mi mnogi govorili da ne treba toliko da se trudim da ostanem u braku sa muškarcem koji više ne želi da živi sa mnom. 


Bila sam uvjerena da je naša porodica bila vrijedna svog truda i napora da bude spašena i da nije bila vrijedna odustajanja. Nisam uspjela da spasim svoj brak i porodicu, ali da mogu da se vratim u prošlost napravila bih isto i zato imam jake razloge. 

Spašavanjem svog braka sam pokušala da zaštitim svoju djecu od trauma koje je mogao da im nanese naš razvod. Trusila sam se da održavam njihovu svakodnevnu komunikaciju sa ocem. Nisam željela da situacija u kojoj smo se našli moj suprug i ja na bilo koji način utiče na našu djecu. 



Voljela sam svog supruga i činilo mi se da i on voli mene. Prošli smo kroz mnoge probleme, raspravljali smo se i svađali, ali sam vjerovala da je moj suprug prijatelj koji će uvijek biti na mojoj strani. Uvijek sam mislila da ćemo moći da se izborimo sa svakom poteškoćom koja nam se nađe na putu. 

Znala sam da će se nakon razvoda mnoge stvari promjeniti, pa tako i veza sa prijateljima i rodbinom. Bila sam u pravu. Čim smo se razveli nestala je komunikacija sa većim djelom rodbine i prijatelja. Sve ono što mi je donosilo radost je nestalo zauvijek i time sam izgubila važan dio svog života. 



Sve ono o čemu smo sanjali kao par uništeno je i nestalo sa razvodom. Vjerovala sam u mnoge snove iako mi se sada oni čine tako smiješni i naivni, ali me još uvijek boli što se neki od njih nikada neće ostvariti. Mnoge statistike pokazuju da je veća vjerovatnoća da se prvi brak završi razvodom nego drugi. 

Ja sam odlučila da se nakon razvoda neću više udavati, dok se moj bivši suprug ponovo oženio nekoliko godina poslije razvoda ali ni taj brak nije trajao. Previše često se ljudi odlučuju za razvod čim nalete na prve poteškoće. Ja sam čvrsto vjerovala da nikada ne treba odustati bez borbe. Iako je naš brak završio još uvijek vjerujem da uvijek treba da se trudimo da spasimo šta se spasiti može i ako se može spasiti.

Pokreće Blogger.