Ako želiš biti voljen nauči da voliš sebe - Razlozi zbog kojih bi trebali stavljati sebe ispred svih

Jedna stara narodna izreka kaže "Ako voliš sebe i drugi će te voljeti." Bez ljubavi prema samom sebi nemoguće je da dobijete ljubav kakvu zaslužujete od drugih. 


Kada dostignete određenu ljubav prema sebi samima, tek tada možete da očekujete da ćete privuću najljepšu ljubav u svom životu. Tek tada ćete moći da budete kompletni, da izrazite svoje mišljenje i izaberete partnera koji vam odgovara. 

1. Bićete sa nekim ko poštuje vaše granice. Ako drugi vide da volite i poštujete sebe dovoljno da imate neke granice u svom životu tada će se i oni ponašati u skladu sa vašim pravilima. Znaju da vi nećete dozvoliti da se sa vama radi ništa na silu. 



2. Voljeće vas zbog vaših vrlina i mana. Kada volite sebe onda očekujete da drugi vole kako vaše dobre tako i loše osobine. Pokazivaćete ih umjesto da se stalno izvinjavate zbog njih i one vam mogu pomoći da privučete osobe koje će u vama vidjeti ono najbolje i koja će vas voljeti zbog vašim dobrih i loših osobina. 

3. Bićete u stanju da izrazite svoje mišljenje. Ako ne volite sebe onda nikada nećete imati dovoljno hrabrosti da podijelite svoje mišljenje sa drugima. Uvijek ćete se plašiti da će drugi da kritikuju vaše mišljenje i stavove. 4. Ne zanima vas šta drugi misle o vama. 



Ne čekate da vam drugi govore kako ste lijepi, pametni i ambiciozni. Vi znate te stvari, što je za pohvalu jer se vi tada ne oslanjate na mišljenje drugih o vama. Ovo može da vam pomogne da imate zdraviju vezu sa svojim partnerom. 

5. Kada volite sebe vi ste kompletna osoba. Ako vi ne volite sami sebe onda obično tražite nekoga ko vas voli i ko će da vas upotpunjuje. Ali kada volite sebe možete ući u vezu kao kompletna osoba sa svojim ciljevima, snovima, mislima i potrebama. 

6. Znate da pratite svoju intuiciju. Kada volite sebe onda znate da je dobro za vas. Ako ste povezani sa svojim unutrašnjim glasom bićete u mogućnosti da ga pratite i uradite ono šta je najbolje za vas. Dopuštate da vas vaša intuicija vodi i radite ono što želite. 

7. Vi ste sami sebi prioritet. Kada volite sebe znate da ne treba da žrtvujete svoje potrebe za dobrobit veze. Znate koliko zaslužujete i nećete pristati na manje nego što zaslužujete.

Pokreće Blogger.