Svaki naš ožiljak ima svoju priču i svaki je lijep na svoj način

Svaki naš ožiljak je lijep na svoj način i svaki od njih sa sobom nosi neku priču. Oni nas podsjećaju na trenutke kada nam je bilo teško i kada smo imali snage da prevaziđemo teške trenutke u životu. 


Ožiljci koje nosimo na srcu nam govore o našoj hrabrosti i ranjivosti. Podsjećaju nas kako smo jednom bili ludo zaljubljeni i kako nam je zbog nekoga srce znalo zaigrati od sreće. Podsjećaju nas na ona vremena kada smo tuđu sreću stavljali ispred svoje i kada smo imali vjere uprkos svim nevoljama koje su nas pratile. 

Podsjećaju nas na vremena kaka smo iskreno voljeli i kada nam je srce bilo slomljeno. Čak i kada je slomljeno, srce i dalje nastavlja vjerovati, nadati se i nalazi hrabrosti da pokuša ponovo voljeti, čak i ako to za njega znači novi ožiljak. 



Ožiljci u glavi nas podsjećaju na sve naše bitke sa samim sobom. Na to kako smo naučili potiskivati strah i sumnju u sebe koji nas je spreječavao da dobijemo ono što smo željeli postići. Oni su nas naućili da budemo otvoreniji i da se riješimo negativnih emocija i misli. Vraćaju nas u dane kada su nas ljudi iznevjerili.

Podsjećaju nas na trenutke kada smo željeli da se riješimo nekih stvari kako bismo počeli ispočetka i oporavili se. Ožiljci na tijelu nam govore o lijepim pričama kako smo se borili sa svojim bolom i ranama u ludim avanturama i odvažnim pokušajima. 



Podsjećaju nas na nepromišljene dane i ne prospavane noći. Na kraju te rane zacijele, a bol nestane. Svaka stvar pronađe svoje mjesto. Podsjećaju nas na ona ona vremena kada smo ustali poslije pada i kada smo se nastavili boriti kada su nam se na putu našle mnoge prepreke. 

Podsjećaju nas da je život lijep i da se vrijedi boriti. Zbog toga treba da prihvatimo svoje ožiljke i ne treba da ih se sramimo. Treba da ih nosimo sa ponosom. Oni su naši podsjetnici na hiljade lijepih ispričanih i ne ispričanih uspomena.

Pokreće Blogger.