Kakvi će muškarci uvijek biti privlačni ženama - Mudar zaključak poznatog filozofa Otoa

Žene i muškarci su dva u potpunosti različita svijeta. Ženama je jako teško ugoditi, naročito pametnim ženama. One imaju više zahtjeve na koje u potpunosti imaju pravo. 


Pametna žena pored sebe želi da vidi samopouzdanog muškarca koji sposoban da sebi, njoj i njihovoj djeci obezbjedi bolju budućnost. Suprotnosti se ne privlače, to je izuzetak. U vezu najčešće ulazimo sa osobom koja ima slična interesovanja kao mi, sa kojom smo bliski duhom i temperamentom. 

Ovo uglavnom utvrdimo na samom početku veze. Kako vrijeme prolazi stvari se mijenjaju, ljudi se mijenjaju i počinju da se osjećaju različite ideje o životu. U onim vezama gdje je žena navikla da zarađuje više od partnera ona sebi ništa ne uskraćuje. Takvu ženu veza sa nesigurnim muškarcem guši.



Veze u kojima partneri nisu bar približno jednaki osuđene su na propast. Žene, naročito one koje su pametne i sposobne da se brinu o sebi, vole samouvjerene muškarce. Sa njima se osjećaju kao da su na istoj talasnoj dužini, zbog čega su mirne i zaštićene. Na taj način žene biraju buduće partnere.

Ona želi da bude zaštićena i sigurna pored pametnog muškarca koji razmišlja unaprijed. Nažalost, mnogi muškarci se plaše žena kojima nisu dorasli. Mnogo im je lakše da biraju one pored kojih su superiorniji. Pametna i sposobna žena pored sebe želi muškarca koji je odgovoran za svoja djela i svoje riječi. 



Ako muškarac ne može da stane iza svojih riječi i postupaka onda je u potpunosti nemoguće osloniti se na njega. Da li takva osoba potrebna jednoj sposobnoj ženi? Muškarci i žene su vrlo različiti. Razlike u razmišljanjima i željama su vrlo očigledne i često im je vrlo teško da se razumiju. 

Žene su emotivnije, a muškarci impulsivniji i reacionalniji. Uz to sve, svako od nas je posebna individua koja ima svoj ukus. Srce je nemoguće promijeniti. Kada muškarac i žena uspiju da opstanu u odnosu godinama, da sačuvaju ljubav, poštovanje i razumijevanje to je divno. 

Poznati filozof Oto Vajninger donio je sledeći zaključak: "Ženu privlači samo onaj muškarac čije razmišljanje je više od njenog".

Pokreće Blogger.