Vaš unutrašnji mir nema cijenu - Zašto mudre žene nikada ne žele da se svete drugima

Osveta može da bude izuzetno loša, ali ne za osobu kojoj se svetite, nego baš za vas. 


Mnogo žena protraći svoje najbolje godine života u pokušajima da se osveti preljubniku. One se toliko udube u osvetu da svaki sekund života posvete tome. One žive za osvetu, prave planove kako da je sprovedu, raduju se svakom neuspjehu prestupnika i detaljno prati sva dešavanja u njegovom životu.

Ona dakle potpuno postaje opsjednuta njime i prestaje da biva ono što ona zapravo jeste, odvaja se od sebe. Smisao njenog života postaje osveta, a tada više nema sreće. Ženska sreća se nikada nije pronašla u osvetničkom potezu. Nažalost, često se dešava da dobre žene budu uhvaćene u neprijatnim životnim okolnostima, pa onda neke od njih odluče da se osvete za to, ali tada počinju da žive tuđi život.



Osvetoljubiva žena, koliko god prijatna i pristojna bila, postaje okrutna u nekom momentu. Njen nagon za osvetom postaje jači od svega. A taj nagon blokira energiju sreće, dobrote, lijepih trenutaka, divnih prilika i čuda koja nam život nudi. Tako bojite svoj život u crnu i sivu boju. 

Osveta ne mora da bude uvijek vraćanje istom mjerom, pravljenje trikova, grebanje automobila i slične stvari koje žene rade. Ponekad žene, radi osvete, odluče da ne oproste ne znajući da to samo njima donosi duhovni nemir i zadržava bol. Oprostiti znači otpustiti. 



Vi krenete dalje, a prestupnik će da živi sa onim što je učinio. Ako budete velikodušni i oprostite bićete sretni. I što je najvažnije - osjetićete mir duboko u sebi, a to je ono što je najvažnije i što je neprocjenjivo. Prestupnici će zauvijek da žive sa svojim grijehom. Mnogi od njih se kad tad vrate da traže oprost. Ali vi ćete biti mirni, a to je sve što vam treba za sreću.

Pokreće Blogger.