Mora vam biti jasno da ste vi sami kreator svoje sudbine - Kako se nagoditi sa Univerzumom

Većina ljudi želi da zna budućnost. Oni žele da budu spremni na ono što ih čeka, međutim neke stvari ne možemo da kontrolišemo. 


Morate da budete svjesni da ništa u životu nije sigurno. Čak ni kada znate budućnost ona nije sigurna. Ipak, neke stvari možete da promijenite. Ali za to vam je potrebna velika snaga i velika volja. Ponekad svako od nas, sasvim nesvjesno, trguje sa svijetom.

Ponašamo se kao da smo na berzi i pokušavamo da izvučemo što bolje iz akcije u kojoj učestvujemo. Često se u toj igri zvanoj život cjenkamo sa Univerzumom. A šta to zapravo znači? Kada niste u stanju da budete iskreni prema sebi, prema drugima, da preuzmete odgovornost za svoje postupke i riječi, da preuzmete odgovornost za svoj život. 



Onda se cjenkate. To je ono ti meni, ja tebi. Tome nas uče od najranijeg djetinjstva. Roditelji se sa nama cjenkaju za naše pravo da budemo voljeni. Djeca ispunjavaju različita očekivanaj smatrajući da će tako zaraditi roditeljsku ljubav. Samo želimo da nas vole. 

Zbog toga smo tihi i poslušni. Tema poslušnosti sveprisutna je kroz naš život. Takve modele još kao djeca nesvjesno usvajamo u velikom broju. Nažalost, mnogi od njih su loši po nas. Većinu njih čovjek usvoji nesvjesno - utiskivanjem. 



Ljudska psiha je beskrajno složena da i danas, pored tolikog razvoja nauke, krije mnoge tajne. Sve je povezano - pamćenje, emocije, psiha, sjećanje. Sve je to negdje duboko u nama. Ono što upijamo, odnosno utiskujemo u sebe je ono što nas oblikuje kao ličnosti.

Djeca rastu, formiraju se u odrasle ljude usljed beskrajnih spoljašnjih uticaja koje mogu da prihvataju svjesno ili nesvjesno. Jako je važno da preuzmete odgovornost, da shvatite da ne možete da upravljate svime, ali da možete da oblikujete vaš život. 

Ne krivite roditelje ni za šta, radili su najbolje što su mogli. Usvojili ste takav model jer niste znali za bolje. Ako vam ne odgovara posmatrajte ga kao lekciju koju treba da završite, a onda se usmjerite ka životu i onome što zaista želite. Rođeni ste kao jedinstveni, cijenite to. 

Znajte da u životu ništa nije sigurno. Jedino što možete da znate sa sigurnošću jeste to da zapravo ne znate ništa. Ako vam se vaš život ne sviđa, ako vam se ne sviđa vaša okolina i ono što vidite oko sebe jednostavno promijenite to. Isključite se i krenite dalje. Budite fokusirani jer se ništa neće dogoditi bez vaše pažnje.

Pokreće Blogger.