Iz ugla jedne žene: Jedan je razlog zašto bi muškarci mogli varati - Tužniji je nego što mislite

Prevara je jedno od najbolnijih i najpotresnijih iskustava koje čovjek može da doživi tokom života. Nažalost, mnogo ljudi iz prve ruke shvati koliko je sve to brutalno i teško. 


Izdaja boli, povjerenje vam je uništeno, a samopoštovanje razoreno u takvim momentima. Ispričaću vam svoju priču. Voljela bih da sam neke stvari shvatila mnogo ranije. Imala sam momka za kog sam vjerovala da je ljubav mog života i baš on, ljubav mog života, me prevario. 

Tako se to najčešće dešava u životu. Ipak, to me je zbunilo. Tada nisam mogla da razumijem zašto, ali danas znam da postoji razlog. Ipak, ne opravdavam prevaru i ne vjerujem da za nju postoje izgovori. Dakle, koji je razlog zbog kojeg muškarci varaju? 



Oni nisu ološi ili loši ljudi, nije razlog ni to da ne mogu da se kontrolišu ili vas ne žele. Ali šta je onda u pitanju? Muškarci varaju kada shvate da u svojoj vezi nisu pobjednici. Naravno, ne treba da generališemo i prozivmo sve muškarce, ali većina funkcioniše ovako. 

Muškarci imaju nagon da budu prvi, da budu pobjednici, da budu najbolji. Oni žele da osvajaju, da budu značajni i uticajni. Kada to ne urade osjećaju se kao da nisu značajni i važni. Žene su drugačije i one varaju zbog drugih razloga, a muškarci varaju kada se osjećaju kao gubitnici. 



Varanje nikada nema opravdanje i nije prihvatljivo, ali samo treba da znate da postoje razlozi. Kada sam doživjela prevaru od bivšeg on je za mene bio najlošija osoba na svijetu. Mrzila sam njega, mrzila sam nju koja mi ga je otela i mrzila sam sebe što sam ikada bila sa njim. 

Danas shvatam da sam i ja imala udjela u toj prevari. Njegov život je, dok smo bili zajedno, bio u haosu, a ja nisam bila neko ko ga ohrabruje i podržava. Umjesto da budem uz njega ja sam pokušavala da riješim sve njegove probleme. Mislila sam da će me tako voljeti još više. 

Ali stvari su postajale sve gore. Vremenom sam počela da se osjećam uništeno i tužno. Bila sam shrvana jer nisam bila dovoljno dobra. On se zapravo samo osjećao kao gubitnik u svom životu, ali i u našoj vezi. Da bi se opet osjetio vrijednim, korisnim i značajnim upustio se u iskušenje, volio me. 

Vama to možda zvuči smiješno sada, ali znam da me je voljeo, ali je takođe imao potrebu da se osjeti kao pobjednik. Ta druga ga je cijenila, a njemu je to trebalo. Vi niste odgovorni za muškarčevo emocionalno stanje. 

On mora da se bori za to. Vi se trudite da izgradite smislenu vezu. Budite zahvalne za sve što čini i cijenite svog muškarca. Varanje nije u redu, sebično je i okrutno, ali danas znam da je postojao razlog.

Pokreće Blogger.